Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 9098 vizitatori azi
Putem modifica lucrurile care nu ne convin.

Situatia economica actuala, in contextul mai larg al economiei Uniunii Europene, a generat adoptarea unor masuri guvernamentale in directia relansarii economice si care au condus la modificari ale Codului Fiscal, aplicabile de la 1 februarie 2013. In vederea intelegerii si aplicarii corecte a acestor modificari, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, a organizat, joi, 21 februarie 2013, ora 13,00, un seminar specializat pe aceasta tema.

Seminarul interactiv pe tema modificarilor Codului Fiscal in contextul Legislatiei Europene a vizat identificarea de solutii concrete la problemele specifice cu care se confrunta mediul economic in acest domeniu si s-a adresat conducatorilor societatilor comerciale, directorilor financiari si altor persoane interesate.

Evenimentul a debutat cu un dialog intre de Dl. Dorin Dobra - Senator, Dl. Vasile Bar -  Presedinte, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si Dl. Valentin Crin Pantea - Director Executiv, Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud. Discutiile au fost legate de contextul economic actual, politicile de dezvoltare economica locala, situatia impozitelor si voluntariatul in plati in Romania, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene. Cei trei vorbitori au subliniat necesitatea organizarii de astfel de evenimente care sa faciliteze dialogul intre mediul economic - autoritati publice - societatea civila si au adresat o invitatie la participare in elaborarea deciziilor si legislatiei. "Lucrurile care nu ne convin pot fi schimbate prin propuneri si va invit sa faceti acest lucru", a declarat Dl. Valentin Crin Pantea. De asemenea, invitatii au facut publica posibilitatea prezentei la Bistrita, in cursul lunii martie a D-nei Maria Grapini - Ministrul delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism si D-lui Varujan Vosganian - Ministrul Economiei.

Caracterul interactiv s-a pastrat si pe parcursul sesiunii tehnice. D-na Georgeta Mester - Sef Birou si D-na Camelia Sulea - Consilier Superior, Birou Metodologie si Asistenta, Directia Generala a Finantelor Publice au prezentat si raspuns intrebarilor, legate atat de noutati legislative cu privire la impozitul pe venit vs. impozitul pe profit, TVA, venituri impozabile etc., cat si de legislatie si fiscalitate in alte state membre UE.  Au fost prezenti peste 80 de reprezentanti ai mediului de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud.

Organizat in parteneriat cu Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, evenimentul face parte din seria Seminariilor Economice ale Centrului Europe Direct Bistrita. Prin acest tip de actiuni, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu organizatii specializate, isi propune facilitarea accesului la informatii privind masurile de crestere economica inteligenta, durabila si favorabila incluziunii, in mediul economic local.

 

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro  

0 comentarii2618 vizualizări21 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0