Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 10 Aprilie 2020 - 10318 vizitatori azi
Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a primit vizita delegatiei Camerei de Industrie Ankara.

In perioada 25 Februarie - 2 Martie 2013, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud este gazda unei delegatii a Camerei de Industrie din Ankara. Schimbul de experienta are loc in cadrul proiectului "Dezvoltarea Centrului de testare profesionala al Camerei de Industrie Ankara", finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Turciei. Pe langa sesiunile de lucru, schimbul de experienta a inclus vizite si intalniri cu reprezentantii autoritatilor publice si institutiilor de invatamant si formare din Bistrita, precum precum si discutii pe teme europene, in cadrul Centrului de Informare Europeana Europe Direct Bistrita.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud este partenerul Camerei de Industrie Ankara in cadrul proiectului "Dezvoltarea Centrului de testare profesionala al Camerei de Industrie Ankara", finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Turciei. Proiectul isi propune sa contribuie la dezvoltarea Sistemului National al Calificarilor din Turcia.

Una dintre activitatile principale ale proiectului o constituie schimbul de experienta desfasurat in perioada 25 februarie - 2 martie 2013 in Romania, in domeniul Sistemului National al Calificarilor, angajabilitatii, standardelor ocupationale, formarii profesionale, certificarii si evaluarii competentelor profesionale.   

Programul vizitei a inclus intalniri cu conducerea Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, precum si cu autoritati publice, centre de formare si unitati de invatamant din Judetul Bistrita-Nasaud.

Ieri, 27 februarie 2013, delegatia a vizitat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud si Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Bistrita-Nasaud, Secretariatul Tehnic al Agentiei Nationale a Calificatilor, purtand discutii cu D-na Angela Koos - Director Adjunct AJOFM, D-na Valeria Tamasoi - Sef Centru de Formare AJOFM si D-na Nastasia Ani Bob - Director AJPIS. Astazi, 28 februarie 2013, reprezentantii Camerei de Industrie din Ankara impreuna cu cei ai Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud au avut o intalnire cu  Dl. Ovidiu Victor Frent - Subprefectul judetului, cadru in care au discutat despre oportunitatile de afaceri oferite de judetul nostru si posibilitatile de dezvoltare a relatiilor comerciale bilaterale. Intalnirea a fost urmata de o vizita la Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita.

Schimbul de experienta continua cu sesiuni de lucru la sediul CCI BN, in cadrul Centrului de Informare Europe Direct Bistrita, pe tema armonizarii sistemelor nationale de calificare prin Cadrul European al Calificarilor, despre cetatenia europeana si procesul de integrare in Uniunea Europeana.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

 

0 comentarii2548 vizualizări01 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0