Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Acordul de infratire intre Guvernul Provinciei Hunan din R.P. Chineza si Bistrita-Nasaud.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Domnul Emil Radu Moldovan si Guvernatorul Provinciei Hunan, Du Jiahao au semnat astazi la Changsha "Acordul de infratire intre Guvernul Provinciei Hunan din Republica Populara Chineza si Judetul Bistrita-Nasaud". Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan, conduce in aceste zile o delegatie mixta, a Consiliului Judetean si a mediului de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud in orasul Changsha, capitala Provinciei Hunan din Republica Populara Chineza.

Scopul principal al acestei vizite il constituie concretizarea demersurilor de cooperare administrativa si economica demarate de judetul Bistrita-Nasaud inca din anul 2012, in raport cu o unitate administrativa similara din China. Astazi, s-a atins acest deziderat, unde in prezenta a 5 Directori Generali din Guvernul Procinciei Hunan, a Secretarului General al Guvernului Provinciei Hunan, Xiang Lili si a Guvernatorului Provinciei Hunan s-a semnat acordul de Infratire intre judetul Bistrita-Nasaud si Provincia Hunan.

 Totodata, programul vizitei a continut si o conferinta de promovare economica organizata de Guvernul Provinciei Hunan, la care a participat delegatia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si oameni de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, desemnati de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. Din partea gazdelor a fost prezent domnul Zhou Yue, Director General al Departamentului Comercial al Provinciei Hunan si peste 30 de reprezentanti ai unora dintre cele mai mari companii din regiune, unele dintre ele lideri nationali sau mondiali pe diferite sectoare de activitate.

De asemenea, pentru a marca acest moment important pentru Judetul Bistrita-Nasaud si pentru Provincia Hunan, Presedintele Consiliului Judetean, Domnul Emil Radu Moldovan si Vice-Guvernatorul Provinciei Hunan, Domnul Chen Xiangqun au plantat in parcul Songya din Capitala Provinciei, orasul Changsha, un "Pom al prieteniei intre Judetul Bistrita-Nasaud si Provincia Hunan, intre China si Romania.

 Emil Radu Moldovan, Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud: Astazi s-a scris istorie pentru Judetul Bistrita-Nasaud si poate chiar pentru Romania. Primirea la cel mai inalt nivel intr-o provincie foarte dezvoltata din China reprezinta un pas urias pentru administratia judetului dar mai ales pentru mediul de afaceri care poate dezvolta relatii comerciale directe cu furnizori de materii prime si cu potentiali clienti finali sau investitori care vor veni sa investeasca in Bistrita-Nasaud.

In acelasi timp, prin oportunitatile oferite astazi, mediul de afaceri din Provincia Hunan poate prin intermediul judetului Bistrita-Nasaud sa ajunga mai aproape de piata Comunitatii Europene, iar noi sa dezvoltam proiecte in parteneriat public-privat de care judetul Bistrita-Nasaud are foarte mare nevoie pentru a se dezvolta si pentru a crea locuri de munca bine platite pentru oamenii din judetul nostru.  

Provincia Hunan este situata in Sudul Chinei, are o suprafata de 211.800 km2. Populatia provinciei este multietnica si are aproximativ 73 milioane locuitori.

     Provincia Hunan este lider in ceea ce priveste inovatia tehnologica, cu peste 100 de Universitati. Provincia Hunan este una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Chinei, Produsul Intern Brut al Provinciei in anul precedent fiind de peste 30 miliarde de euro.

 

 

Bogdan-Gruia IVAN

Purtator de cuvant CJ Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2632 vizualizări25 martie 2016




rss 2.0
rss 2.0