Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Ioan Tintean: "Consider sustenabil un proiect regional care sa asigure necesarul de apa al tuturor consumatorilor"

Prefectul Ioan Tintean, in calitate de presedinte al Comitetului de Bazin Somes-Tisa, a condus lucrarile unei noi sedinte a acestei structuri, care a avut loc marti, 12 noiembrie 2013, la Cluj.

             Avand in vedere faptul ca in aceasta perioada se sarbatoreste un secol de la infiintarea primului Departament de Ape din Romania, primele puncte de pe ordinea de zi s-au axat pe istoricul institutional al managementului apelor la nivel national, precum si pe noile perspective in materie de management al apelor. De asemenea, s-a continuat avizarea hartilor de hazard la inundatii realizate, pana in prezent, in cadrul proiectului "Planul pentru prevenire, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor in bazinul hidrografic Somes-Tisa". Obiectivele acestui proiect respecta atat necesitatile imediate, cat si cele pe termen mediu si lung ale Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, in ceea ce priveste gestionarea unor fenomene extreme, precum si atentionarea celor responsabili cu eliberarea autorizatiilor pentru asezaminte umane, in locuri supuse pericolului de inundatii.

             Ioan Tintean a insistat pe necesitatea gestionarii corespunzatoare a apei - resursa finita si vulnerabila - afirmand ca in perioada urmatoare trebuie depuse eforturi pentru a muta centrul de greutate dinspre proiectele punctuale, spre o coordonare regionala. "Consider sustenabil un proiect regional  care sa asigure necesarul de apa al tuturor consumatorilor, plecand de la constatarea ultimilor ani ca seceta tinde sa devina un fenomen mai frecvent si mai pregnant decat inundatiile, asadar, atentie la crearea rezervelor de apa", a subliniat presedintele Comitetului de Bazin Somes-Tisa, in cadrul intalnirii.

 

Cabinet prefect

 

0 comentarii2849 vizualizări13 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0