Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
La Bistrita se pun bazele unui campus universitar comun, intre Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Astazi a avut loc o intalnire de lucru intre Presedintele Consiliului Judetean - Radu Moldovan, Prefectul Judetului Bistrita-Nasaud - Ioan Tintean, o delegatie a Universitatii Tehnice, conduse de Rectorul acesteia,  Aurel Vlaicu, Presedintele CCI, Vasile Bar si reprezentantii patronatelor din zona industriala. Intalnirea a avut loc in contextul in care necesitatea unui campus universitar in judetul nostru este tot mai acuta. La finalul intalnirii, presedintele Consiliului Judetean, domnul Radu Moldovan a precizat: Am discutat despre un proiect pe care l-am promovat ca idee inca de cand am ajuns la Consiliul Judetean, si anume, construirea unui campus universitar in municipiul Bistrita. Consider ca judetul nostru are nevoie atat de specialisti in domeniul socio-uman, cat si de profesionisti in domeniile stiintelor exacte, care sa sustina dezvoltarea sustenabila a industriei locale.
In acest sens, am avut discutii cu Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, domnul Ioan Aurel Pop pentru a dezvolta un campus universitar comun, intre UBB si UTC-N. Astazi, am obtinut suportul si din partea conducerii Universitatii Tehnice, dar si a mediului de afaceri, care s-a aratat incantat de aceasta idee.

In acest moment, am demarat procedurile legale pentru stabilirea locatiei in care sa fie amenajat campusul universitar si acum lucram la perfectarea unui acord intre Consiliul Judetean, patronat, universitati si institutii publice implicate in proiect.
Cred ca tinerii din judetul Bistrita-Nasaud merita educatie de calitate cat mai aproape de casa lor, iar eu, atat cat voi fi Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca acest deziderat sa devina realitate!

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Bogdan-Gruia Ivan.

0 comentarii2989 vizualizări28 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0