Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Reprezentantii administratiei publice judetene si ai institutiilor deconcentrate au s-au intalnit cu locuitorii din Feldru, Ilva Mica, Maieru, Rodna si Sant.

Din dorinta de a facilita accesul populatiei din mediul rural la informatii din diverse domenii de activitate ale institutiilor statului si pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a avea un dialog direct cu administratia publica judeteana, Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, organizeaza saptamanal deplasari in teritoriu, in diverse localitati din Bistrita-Nasaud. Astfel, o o delegatie formata din directorii unor institutii deconcentrate si conducerea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a fost prezenta duminica in localitatile Feldru, Ilva Mica, Maieru, Rodna si Sant. Din delegatie au facut parte:

Ioan Denes - Senator;

Daniel Suciu - Deputat Colegiul 2;
Romeo Florian - Presedintele Asociatiei Comunelor din judetul Bistrita-Nasaud si primar al comunei Lechinta;
Florin Moldovan - Administratorul Public al Judetului Bistrita-Nasaud;
Ovidiu Frent - Subprefectul Judetului Bistrita-Nasaud;
Florin Capraru - Director APIA Bistrita-Nasaud;
Nutu Tabara - Director DADR Bistrita-Nasaud;
Istrate Stetco - Seful ITRSV Cluj;
Ioan Fechete - Directorul Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud;
Razvan Grec - Director ADI Apa-Canal;

Anton Varga - Director General Adjunct DSVSA;

Unul dintre cele mai importante subiecte discutate la intalnirile publice organizate duminica este cel referitor la evitarea corectiilor pentru subventiile de teren, gestionate de APIA. Pana acum, datorita lipsei documentatiilor cadastrale, a declararii unor suprafete mai mari decat cele detinute sau chiar a unor erori umane, unii fermieri au fost nevoiti sa returneze o parte din subventiile de suprafata primite in exercitiul financiar trecut. Oamenii din localitatile in care s-au organizat intalnirile publice au fost informati ca, pentru a evita aceasta situatie, APIA vine in intampinarea beneficiarilor si pe baza de programare (publicata la fiecare primarie), fermierii sunt invitati la centrul zonal la care sunt arondati (Bistrita, Nasaud, Beclean, Rodna, Teaca sau Lechinta), pentru clarificarea fiecarei situatii in parte. Aici, specialistii APIA ajuta la identificarea, localizarea si digitalizarea parcelelor agricole ale fiecarui benefiar. Astfel, vor fi evitate erorile aparute anterior, iar fiecare fermier va primi o subventie clara pentru suprafata de teren pe care o foloseste. Completarea dosarelor pentru subventia de suprafata pe anul 2014 se face pana in 15 mai. Depunerea dosarelor dupa aceasta data, presupune penalitati de 1% / zi. Pentru orice nelamurire, poate fi obtinuta asistenta din partea functionarilor APIA Bistrita-Nasaud la numarul de telefon 0263/218.033.

Duminica viitoare, delegatia se va intalni cu locuitorii comunelor Zagra, Nimigea, Nuseni, Chiochis ( in satul Bozies) si Sintereag.

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Bogdan-Gruia Ivan.

0 comentarii3122 vizualizări10 martie 2014




rss 2.0
rss 2.0