Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Infratire cu Rehovot.

In data de 2.06.2014, Primarul Municipiului Bistrita a primit vizita unei delegatii a orasului Rehovot din Israel. Delegatia israeliana se afla la Bistrita cu ocazia manifestarilor organizate de municipalitate pentru comemorarea a 70 de la deportarea evreilor din judetul Bistrita Nasaud in lagarele naziste.

            Conducatorul delegatiei, domnul Moshe Basch a inmanat primarului Ovidiu Teodor Cretu o scrisoare de intentie din partea Primariei orasului Rehovot, prin care se transmite dorinta de a demara demersurile de infratire intre cele doua localitati. Domnul Moshe Basch, care s-a nascut in Romania si a petrecut o buna parte a copilariei in Bistrita si-a exprimat convingerea ca un astfel de demers nu reprezinta altceva decat un prim pas pe calea unei conlucrari in folosul cetatenilor din Rehovot si Bistrita. Comunitatea evreilor de origine romana din Rehovot cuprinde cateva mii de persoane iar statuarea unui cadru in care sa se desfasoare diverse tipuri de schimburi culturale sau economice de reprezinta dorinta unanima a acestora.

            Primarul Ovidiu Teodor Cretu a subliniat faptul ca Bistrita este recunoscuta pentru convietuirea armonioasa a etniilor care au trait aici in buna pace si intelegere sute de ani iar un astfel de parteneriat va fi cu siguranta benefic pentru cele doua comunitati.

0 comentarii2870 vizualizări03 iunie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0