Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Scoala generala din Viisoara, modernizata pe bani europeni.

Astazi a avut loc receptia finala a lucrarilor care s-au efectuat in cadrul proiectului "Consolidarea si modernizarea Scolii Generale Viisoara, Municipiul Bistrita". La acest eveniment - foarte important pentru locuitorii Viisoarei, dar si pentru administratia bistriteana, care s-a straduit sa atraga banii necesari din alte fonduri decat bugetul local - au participat primarul Bistritei, echipa de proiect din cadrul primariei, proiectantii, constructorii, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, conducerea scolii, elevi si parinti.

Proiectul a fost finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 3 - "Imbunatatirea infrastructurii sociale", domeniul major de interventie 3.4 - "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formarea profesionala continua".

Principalele lucrari realizate au vizat:
- consolidarea cladirii existente;
- extinderea suprafetei construite in vederea amenajarii unor grupuri sanitare;
- amenajarea, prin mansardarea cladirii existente, a 3 laboratoare de specialitate, a unei biblioteci si a unei sali de lectura, a unei sali pentru informatica si a unei sali profesorale, precum si dotarile didactice si echipamentele necesare;
- imbunatatirea performantei energetice a cladirii prin reabilitarea termica a acesteia.

Lucrarile au inceput in aprilie 2010, iar valoarea totala a proiectului a fost de 1.803.804,47 lei inclusiv TVA, din care:
- 85% contributia nerambursabila din FEDR;
- 13% contributia nerambursabila din bugetul national;
- 2% contributia beneficiarului.

20.01.2011

0 comentarii3031 vizualizări20 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0