Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
"14 zile liber la migratie"- o telenovela a casei de productie PSD.

Ordonanta "14 zile liber la migratie" pe care a anuntat-o la ultima vizita in Bistrita vicepremierul Liviu Dragnea ne arunca inapoi in anii 90 in vremea in care Romania se straduia inutil sa puna bariere traseismului politic. Buna sau rea, completa sau incompleta, Legea statutului alesilor locali, 393/2004, cea care, teoretic ii lasa fara mandat pe alesii locali care-si schimba partidul, exista, a fost adoptata dupa ani de presiuni asupra clasei politice, dupa negocieri si modificari succesive.

          Cei pe care-i incurca acum domnii Dragnea, Ponta si feudalii rosii din suita ar avea la dispozitie oricand calea democratica a amendarii legii in Parlament. Pot, daca vor, sa o calce in picioare cu totul si sa legalizeze din  nou traseismul politic. Tinand cont ca au majoritate larga nu ar trebui sa aiba emotii. Prefera insa sa calce in picioare statul de drept cu o ordonanta de urgenta, care e rapida si aparent fara cale de atac. Pot sa mimeze democratia pretinzand ca salveaza interesele electoratului care a crezut in USL si a tuturor celor care si-au descoperit intre timp o pasiune irezistibila pentru PSD si sa o suspende timp de 14 zile pentru a le permite alesilor sa reflecteze.

Pentru ca timpul lucreaza impotriva lor, iar cele 40 % din scorul indicat de sondajele interne insuficient pentru a-l trimite pe Ponta la Cotroceni, cei din PSD au nevoie urgenta sa-i inregimenteze si sa-i imbrace in rosu si nu cu jumatati de masura, cum au facut-o la europarlamentare pe cat de multi primari si alesi locali pot.

Ca este asa a demonstrat-o si vizita electorala a celor doi capi ai guvernului la Bistrita cand s-au revarsat ca dintr-un corn al abundentei zeci de  microbuze scolare, promisiunea altora si zeci de contracte de finantare pentru primarii, din banii pastoriti de Dragnea si Ponta, cei care se comporta de parca bugetul ar fi seiful lor personal. Evident ca toate au un pret si el a fost rostit cu glas tare de Dragnea, asa sa priceapa tot alesul: ordonanta care le da 14 zile de reflectie, 14 zile ca sa aleaga PSD ori variantele derivate: PLR, UNPR ori PC.

Si pentru o capcana perfecta vicepremierul le-a mai aruncat alesilor o nada: vin banii noului exercitiu financiar al UE iar in consiliile locale care trebuie sa aprobe hotararile pentru accesarea de fonduri s-ar manifesta deja blocaje. Asa ca dau ordonanta ca sa limpezeasca lucrurile. Adica sa ajute PSD sa-si construiasca majoritatile in toata tara. Mai pe fata decat atat nu are cum sa fie.

 

Organizatia Judeteana PNL Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2821 vizualizări25 august 2014
rss 2.0
rss 2.0