Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
Mesaj transmis cu prilejul Zilei Nationale de comemorare a Holocaustului.

Holocaustul a reprezentat poate cea mai neagra pata a istoriei Europei moderne, care din pacate, nu a ocolit judetul nostru. Astazi se implinesc 70 de ani de la deportarea si exterminarea evreilor din Bistrita, motiv pentru care doresc sa imi exprim compasiunea pentru familiile celor peste 6.000 de evrei deportati in lagarele de la Auschwitz - Birkenau in primavara anului 1944.

            Sacrificiul lor, alaturi de cel al milioanelor de evrei din intreaga lume au constituit un element important pentru consolidarea unei societati democratice. Astazi, nu putem decat sa ne aducem aminte cu tristete de acele evenimente si sa invatam cu totii ca excesele de putere, indiferent ale cui ar fi, nu trebuie tolerate sub nicio forma.

Comunitatea evreiasca aduce un aport valoros la binele comun si la patrimoniul cultural al judetului Bistrita-Nasaud, prin urmare, consider ca este firesc sa raspundem acestei fidelitati printr-un gest de aducere aminte fata de cei care au suferit pentru asumarea propriei istorii.

 

 

Emil Radu Molodovan

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii2751 vizualizări11 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0