Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
R A P O R T DE ACTIVITATE VICEPRIMAR KISS LASZLO.

In aceste zile viceprimarul Kiss Laszlo si-a preluat atributiile prin dispozitia primarului Ovidiu Teodor Cretu. In consecinta viceprimarul Kiss Laszlo raspunde de coordonarea activitatiilor Directiei Partrimoniu si a Directiei de Servicii Sociale din cadrul Primariei Mun. Bistrita. Tot in aceste zile viceprimarul Kiss Laszlo s-a intalnit cu directorii si subordoantii celor 2 directii pentru a se familiariza cu activitatea acestora si pentru a dispune rezolvarea unor probleme curente pentru buna functionare a activitatii directiilor aflate in subordine.

 

  1. Patrimoniu

1.1 Se continua procedura pentru licitarea parcarilor resedinta de domiciliu de pe raza Municipiului Bistrita; aceasta actiune fiind derulata si in perioada imediat urmatoare. Actiunea de saptamana trecuta a vizat licitarea locurilor de parcare amenajate in Piata Morii.

In aceasta zona au fost amenajate de catre Directia Servicii Publice un numar de 130 locuri parcare de resedinta.

Conform procedurii prevazute de Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din parcarile de resedinta din municipiul Bistrita, Directia Patrimoniu prin Asociatiile de proprietari/locatari au anuntat proprietarii cu privire la depunerea documentelor si a termenului limita de depunere a documentelor, prin anunt afisat la fiecare scara a blocurilor, conform anuntului nr.79865/30.09.2014. Perioada pentru aceasta zona a fost 30.09.2014 - 22.10.2014.

Tot prin Asociatiile de proprietari/locatari a fost afisat anuntul nr. 82022/07.10.2014 prin care proprietarii au fost anuntati cu privire la data cand va avea loc sedinta de atribuire / licitare a locurilor de parcare amenajate in aceasta zona.

Toate documentele depuse au fost verificate si analizate de catre Comisia tehnica, fiind constata admisibilitatea unui numar de 116 solicitari, fiind respinse 3 solicitari a caror documente nu se incadrau in prevederile regulamentului mai sus mentionat, conform procesului verbal nr.86276/22.11.2014.

Astfel, in aceasta zona au beneficitat de gratuitate un numar de 4 persoane, din care 3 detinatoare a unor certificate de incadrare in grad de handicap si un beneficiar al Legii nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri.

La prioritatea I-a au fost incadrate un numar 98 de solicitari, respectiv persoanele fizice domiciliate/rezidente in municipiul Bistrita, care detin in proprietate sau sunt inscrise ca utilizator in certificatul de inmatriculare al unor autoturisme/ autoutilitare inmatriculate la adresa de domiciliu, sau la o alta adresa din municipiul Bistrita, precum si persoane juridice/persoane fizice autorizate proprietare ale unui autoturism/ autoutilitara inmatriculat la sediul social al acestora, daca sediul coincide cu adresa de domiciliu a reprezentantului legal al societatii/persoanei fizice autorizate.

La prioritatea a II-a au fost incadrate un numar de 6 solicitari, respectiv persoane juridice/fizice autorizate proprietare ale unui apartament in imobilul arondat parcarii de resedinta, sau care au sediul firmei intr-un apartament arondat parcarii de resedinta, proprietare ale unui autoturism/ autoutilitara inmatriculat in municipiul Bistrita, sau la o alta adresa din Romania sau din strainatate, precum si persoanele fizice care utilizeaza un autoturism/autoutilitara proprietatea unei persoane juridice/persoana fizica autorizata, care detin imputernicire din partea proprietarului, cuantumul taxei fiind de 300 lei/an.

 

La prioritatea a III-a, respectiv persoane fizice domiciliate/rezidente, proprietare ale unui apartament situat in imobilul arondat parcarii de resedinta si care detin in proprietate un autoturism/ autoutilitara inmatriculat la o alta adresa din Romania sau din strainatate,  nu au fost inregistrate solicitari.

La prioritatea a IV-a au fost incadrate un numar de 9 solicitari, respectiv persoane fizice / fizice autorizate / juridice domiciliate / rezidente / sediul firmei in zona de parcare si care solicita loc de parcare pentru al doilea autoturism/ autoutilitara proprietate.

In cadrul sedintei a avut loc o singura licitatie pentru un loc de parcare de resedinta, ajungandu-se la suma de 310 lei/an.

Doar un numar de 4 persoane din cele care si-au depus dosar nu au fost in sala s-a nu au dorit atribuirea unui loc de parcare.

1.2          Se studiaza implementarea unui sistem integrat de vizualizare a locurilor de parcare disponibile in Municipiul Bistrita prin intermediul platformei electronice a Primariei Municiiului Bistrita, acest lucru fiind un real ajutor pentru cetatenii Mun. Bistrita atat pentru identificarea locurilor de parcare libere cat si pentru scurtarea procedurilor de atrebuire si licitare.

1.3          Se studiaza posibilitatea infiintari unor noi locuri de parcare pe raza municipiului si anume a parcarilor supraetajate din zona pietei Decebal, zona strazii Nasaudului cu Colibitei si deasemenea intocmirea unui studiu de fezabilitate cu privire la amenajarea unei parcari subterane in zona Eminescu.

 

 


  1. Directia Servicii Sociale

2.1 Se coordoneaza acordarea ajutoarelor pentru incalzire, pentru persoanele cu venituri reduse, activitate care va demara joi, 30 octombrie, prin plata ajutorului de incalzirea locuintelor cu lemne pentru perioada sezonului rece noiembrie 2014-martie 2015 pentru beneficiarii venitului minim garantat.

Plata acestui ajutor se va face intre orele 9.00 - 15.00, la casieria Directiei Municipale de Servicii Sociale, situata pe strada Dornei, nr. 12.

Un pas important in rezolvarea cererilor s-a obtinut prin accesarea datelor fiscale ale solicitantiilor in format electronic direct de la Administratia Financiara Bistrita, fapt ce a determinat reducerea timpilor de prelucrare a dosarelor si solutionarea cererilor.

2.2 S-a analizat proiectul cu privire la realizarea unui "Centru de zi pentru persoane varstnice" in Mun. Bistrita primul de acest gen patronat direct de catre Primaria Mun. Bistrita in zona str. Octavian Goga/Sc. Gen nr. 1 in zona fostei centrale termince care va intra intr-un amplu proces de modificare si modernizare.

2.3 Directia Servicii Sociale sub directa coordonare a primarului Ovidiu Teodor Cretu si a viceprimarului Kiss Laszlo vor incepe demersurile pentru realizarea unui centru pentru victimele violentei domestice necesar in orice societate democratica care protejeaza femeia, copiii si familia; acest centru urmand a prelua persoanele supuse abuzurilor domestice.

 

Viceprimar

Kiss Laszlo.

0 comentarii3332 vizualizări29 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0