Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Inspectie la santierele din comuna Caianu Mic.

In momentul de fata sunt in derulare  5 santiere de importanta strategica pentru comuna Caianu Mic. Aflat in vizita de lucru, Presedintele Consiliului Judetean a vizitat lucrarile de asfaltare a drumului judetean 171 ( Dobric - Ciceu Poieni). Aici, cu o investitie de peste 6,3 milioane de lei a fost asfaltat centrul satului Ciceu Poieni iar acum se lucreaza la asfaltarea tronsonului dintre Dobric si Ciceu Poieni. Lungimea totala a tronsonului de drum modernizat este de 8,3 km, iar finantarea investitiei a fost asigurata din bugetul Consiliului Judetean si de Guvernul Romaniei prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala.

Cu o investitie de peste 80.000 de lei, administratia locala a demarat un proiect de amenajare spatii verzi si locuri de joaca in centrul comunei. De asemenea, in faza finala de executie se afla si lucrarile de reabilitare si modernizare a Caminului Cultural din Caianu Mic, lucrari finantate din bugetul local, cu o valoare de peste 400.000 lei.

Presedintele Radu Moldovan a vizitat si santierele sistemului de alimentare cu apa Caianu Mic-Caianu Mare, realizate in cadrul Masterplanului de Apa si Canalizare etapa I, care prevede 7,3 km retea de distributie a apei, 11,4 km retea aductiune de apa si 460 de bransamente. Valoarea totala a acestei investitii depaseste 11,3 milioane de lei.

Au mai fost vizitate santierele la lucrarile de amenjare a cursurilor de apa necadastrate (investitie de 8,2 milioane de lei), finantata prin Programul National de Dezvoltare Rurala). De asemenea a fost vizitata Scoala Gimnaziala din Dobric, care urmeaza sa fie reabilitata din fonduri alocate de Guvernul Romaniei, dar si Liceul Teologic Ion Caian Romanul, al carui proiect de modernizare si extindere se afla in evaluare la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

La finalul vizitei de lucru, Presedintele Consiliului Judetean a declarat: In comuna Caianu Mic, din 2012, colaborarea dintre Consiliul Judetean, Consiliul Local si Guvernul Romaniei a adus investitii de peste 7.500.000 euro. Primarul Paul Stir, pe langa faptul ca este cel mai tanar primar din Romania, este si unul dintre cei mai harnici si buni primari din tara. Atata timp cat voi fi Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud il voi sprijini la fel ca pana acum, atat pe Paul, cat si pe toti ceilalti primari destoinici ai judetului Bistrita-Nasaud.

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2751 vizualizări08 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0