Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Leagan pentru persoanele cu handicap.

In Parcul Municipal a fost montat un leagan realizat pentru uzul persoanelor cu handicap. Dupa Timisoara si Brasov, Bistrita este al treilea oras din Romania care detine un astfel de echipament. Montat in locul de joaca din apropierea Palatului de Justitie, echipamentul a constituit obiectivul unui proiect derulat de filiala judeteana a Asociatiei Nevazatorilor din Romania si cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita. Bugetul total al proiectului a fost de 11.894 lei, din care 1.189,4 lei a reprezentat contributia Asociatiei Nevazatorilor, iar 10.704,6 lei a constituit finantarea nerambursabila oferita Asociatiei de catre Primaria municipiului Bistrita pe baza prevederilor Legii nr. 350.

Proiectul "Acces for All" are ca obiectiv prioritar dinamizarea Parcului Municipal si se desfasoara pe doua directii principale: accesul in spatiul de joaca al Parcului Municipal pentru persoanele cu dizabilitati motorii - "JoyAcces"; promovarea spatiului public - Parcul Municipal si a masurilor de eficienta energetica / energie regenerabila pentru persoanele cu dizabilitati vizuale "PromoEcoAcces".

Componenta "PromoEcoAcces" a proiectului vizeaza editarea, in Braille, a unor materiale informative privind educatia ecologica si zonele de agrement ale Parcului Municipal care sunt accesibile pentru persoanele cu dizabilitati de vedere.

.

 

Primaria Bistrita.

0 comentarii2625 vizualizări19 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0