Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Alte 3.615 locuinte ANL inchiriate tinerilor vor putea fi vandute acestora.

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Hotararea pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national si aflate in administrarea consiliilor locale, precum si a masurilor necesare in vederea aplicarii prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, referitoare la administrarea si vanzarea acestora.
Astfel, se aproba inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinte pentru tineri aflate in administrarea consiliilor locale in a caror raza administrativ-teritoriala sunt amplasate si trecerea acestora din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.
Hotararea era necesara in contextul in care prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14/2010 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte s-a prevazut ca locuintele pentru tineri, destinate inchirierii sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa 1 an de inchiriere neintrerupta, fata de 3 ani cat era prevazuta anterior. Astfel, pentru toate locuintele finalizate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 89/2008 si care au fost inregistrate in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale trebuia creat cat mai urgent cadrul legal necesar vanzarii, prin trecerea lor in proprietatea privata a statului.
Odata cu adoptarea prezentului proiect de hotarare a Guvernului se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte (din care 1.120 in Bucuresti), pe langa cele 11.863 de locuinte trecute deja in proprietatea privata a statului, urmand ca, esalonat, pe masura adoptarii hotararilor consiliilor locale de trecere a locuintelor in proprietate publica a statului, sa se initieze si alte proiecte de hotarari ale Guvernului pentru trecerea in proprietatea privata a statului a celorlalte locuinte.

Biroul de presa.

 

0 comentarii2506 vizualizări01 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0