Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Craciun in Bistrita-Nasaud cu ... Produs in Bistrita-Nasaud! Vin trei zile cu bunatati!

Sarbatorile de iarna parca nu au nici un farmec daca in case nu miroase a sarmale fierte in oala de lut, iar de pe mese lipsesc painea si cozonacul facute in cuptor! Iar brad fara cadouri sub el nu s-a pomenit! Pentru a trai Craciun in Bistrita-Nasaud, asa ca pe la noi, organizatorii evenimentului ne propun sa punem sub brad si pe masa de sarbatori ce e Produs in Bistrita-Nasaud si va putea fi cumparat de la standurile din curtea Muzeului Judetean in acest week-end!

Bucate din cele-alese facute de mainile pricepute ale gospodarilor din tot judetul, obiecte de arta populara, decoratiuni si bijuterii hand-made vor putea fi gasite la standurile Produs in Bistrita-Nasaud special amenajate pentru evenimentul ce precede sarbatorii Craciunului, organizat de Consiliul Judetean, Complexul Muzeal si Centru Judetean pentru Cultura in perioada 19-21 decembrie.

Carnati, caltabosi, jumari si o pomana a porcului facute de-ti lasa gura apa de Nicolae Monda din Prundu Bargaului dupa retete din mosi stramosi, pastrav afumat si vin de casa, 100% natural, pregatite de Ilie Rinzis din Bistrita-Bargaului, tuica cu margele de la Salva, al carei "autor" este Ioan Angelini, prajituri de casa speciale pentru asteptat colindatorii aduse de Ionela Urs, din Josenii Bargaului, pita si colaci rumeniti bine in cuptor de oamenii din Parohiile Mariselu si Piatra, celebra placinta de Runcu Salvei facuta de mainile harnice ale Mariei Andone, sunt cateva dintre bunatatile pe care cei prezenti la a doua editie a evenimentului Craciun in Bistrita-Nasaud le vor putea "testa" pe loc, in curtea Muzeului Judetean ori cumpara pentru acasa.

Organizatorii s-au gandit sa ofere participantilor posibilitatea de a cumpara nu numai de-ale gurii, ci si minunate lucruri facute de mana de mesterii populari si artistii hand-made numai bune de oferit cadou celor dragi acum de sarbatori. Costume populare, obiecte de imbracaminte inspirate din arta traditionala, accesorii din margele create de Virginia Linul, podoabe si accesorii hand-made realizate de inspirati artisti din judetul nostru (Larisa Bancea, Loredana Istrate, Alina Vlad, Maria Cantor etc.), globuri artizanale si lumanari speciale pentru decorul mesei de Craciun, toate vor putea fi gasite pe standurile Produs in Bistrita-Nasaud amenajate in curtea muzeului. Special gandite de organizatorii Craciun in Bistrita-Nasaud pentru ca fiecare dintre participanti sa traiasca spiritul sarbatorilor de iarna ca pe la noi!

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de  cuvant, Bogdan Ivan Gruia.

0 comentarii3073 vizualizări17 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0