Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
Despre decizia ICCJ.

Decizia fata de procesul de incompatibilitate a lui Ovidiu Cretu vine foarte tarziu. Prea tarziu. Daca s-ar fi dat cand a inceput toata treaba, in urma cu mai bine de un an, era in regula. Alegeri, un nou primar, lucrurile ar fi mers inainte. Acum o decizie prin care primarul isi pierde functia ar veni cum e mai rau.

Avem doi viceprimari si ei cu probleme de incompatibilitate, consiliul local are o majoritate instabila, neclara. Dupa finalizarea tuturor procedurilor si a comunicarilor intre institutii, o sa fim la mai putin de 12 luni pana la alegerile din 2016. Nu vad institutia primariei sa lucreze la capacitate, ci ea va fi pe pilot automat, insa fara vlaga. Nu ca cineva nu si-ar face treaba, insa este importanta dinamica pe care un lider o imprima organizatiei. Chiar daca in mare masura nerealizarea investitiilor din 2014 i se atribuie primarului, totusi nu trebuie pierdut si acest an. Bistrita e mult in urma, cu multe lucruri. Actualului buget i adauga o buna parte din banii anului trecut, ceea ce face ca lucrurile sa fie si mai complicate. Practic trebuie sa se lucreze zi lumina. Daca Ovidiu Cretu ar pierde mandatul acum, toata lumea ar avea de pierdut. PSD-ul ar fi pierdut, in PNL exista riscul desemnarii unui candidat slab, fiindca pe fondul consolidarii partidului si a scaderii PSD, multi cred ca vom castiga indiferent cine va fi candidat. Desi nu este asa deloc. Iar in cazul acesta, unii, nu neaparat din partid, isi doresc un candidat care sa le rezolve problemele lor, nu ale bistritenilor. Oricum functioneaza multe grupuri de interese in economie, cultura, sport, constructii care asteapta un primar "de-al lor". Vor demoniza pe oricine le-ar crea probleme. Isi vor utiliza influenta, banii, orice. In aceasta situatie este foarte posibil ca multe partide sa treaca pragul electoral. In lipsa unui candidat bun al PNL si a scaderii mare a PSD, multe voturi vor fi culese de alti candidati, insa sigur cu putine sanse de castig. ConsiliuL local nu va fi stabil. Deci si bistritenii vor avea de pierdut. In cazul in care Ovidiu Cretu ramane pana in 2016, PNL va furniza cred, cel mai bun candidat, care, foarte probabil va castiga si va genera si o majoritate in consiliu care sa-l sprijine in realizarea proiectelor. Deci un scenariu foarte probabil si foarte bun pentru oras pe termen lung. Pe deasupra Ovidiu Cretu daca pierde, pierde din cauza unei banalitati. Deci nu voi fi voios, daca maine ICCJ il scoate pe actualul primar din viata publica.

 

Punctual meu de vedere fata de decizia de maine a ICCJ.

Alin Seserman.

 

0 comentarii2709 vizualizări09 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0