Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud da startul unei noi actiuni de ecologizare la nivelul intregului judet.

Initiativa conducerii Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud de a dedica o zi curateniei generale in judet continua, actiunea fiind programata in acest an in data de 8 mai, incepand cu ora 09.00, sub sloganul "Un plus de verde, pentru un plus de oxigen. Implica-te!". Evenimentul se va derula in actiuni simultane de ecologizare la nivelul tuturor localitatilor din judet pe baza de voluntariat, cu scopul de a mentine in prim plan nevoia de promovare a educatiei ecologice si a unor comportamente demne de statutul de cetateni europeni. La actiune vor participa voluntari din cadrul institutiei prefectului, institutiilor publice, primariilor si consiliilor locale, insa ne bazam si pe sprijinul locuitorilor din fiecare localitate.

Consideram ca in loc de a arunca vina de la unii la altii pentru ceea ce nu ne place, este mai potrivit sa constientizam problema la adevaratul nivel, sa ne-o asumam cu totii si sa luptam pentru transformarea comportamentelor cotidiene in comportamente civilizate firesti, pe toate palierele posibile. De aceasta data, am ales sa dam un imbold spiritului de initiativa si atitudinii pozitive fata de natura, incercand sa scoatem la lumina, fie si numai pentru o zi, frumusetea deosebita a zonei in care traim.

 Mentionam ca desfasurarea acestei actiuni nu blocheaza activitatea institutiilor in nici un fel, fiecare asigurandu-si permanenta si functionarea birourilor de relatii cu publicul. Mai mult, angajatii care lucreaza in ture vor participa in mod voluntar din timpul lor liber, iar angajatii cu program de opt ore care doresc sa se alature initiativei vor recupera ziua prin program suplimentar, in saptamana urmatoare.

             Exersarea unor incercari reusite ofera un stimul pentru a evolua catre o schimbare generala de atitudine, bazata pe responsabilitate sociala si un minimum de bun simt civic. Prin asemenea actiuni simbolice de voluntariat cu rol educativ si preventiv, coroborate cu alte masuri coercitive impuse de legislatia in vigoare, ne dorim sa concentram atentia publica asupra a ceea ce trebuie sa se intample concret si sa cultivam respectul fata de mediul inconjurator.

 

 Biroul de presa.

 

 

1 comentariu2863 vizualizări05 mai 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Balan Marius- ecologist B-ta
05 Mai 2015 - 22:01

Vom fi prezenti. Rog toti prietenii, pescari, iubitori ai NATURII, sa dea dovada ca le pasa de MEDIUL in care traim. Ne adunam vineri 8 MAI ora 8.30 la Primaria MAGHERUS. Ca niste buni voluntari mergem cu masinile noastre. Avem toate cele necesare sa facem o treaba buna. Asteptam sa vina cine poate. Avem in vedere sa periem zona raului SIEU la ARCALIA.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0