Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
"MASURI INOVATIVE SI FLEXIBILE PENTRU COMBATEREA SOMAJULUI PRIN UTILIZAREA TEHNOLOGIEI INFORMATIEI SI COMUNICARII".

Vineri 2 octombrie 2015, de la ora 16.00, va avea loc la Restaurantul Hotelului Coroana de Aur din Bistrita, seminarul de inchidere a proiectului "Masuri inovative si flexibile pentru combaterea somajului prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicarii".

 Seminarul propriu-zis, la care vor participa oficialitati, agenti economici, cursanti, etc. va fi precedat de o conferinta de presa.

 Proiectul "Masuri inovative si flexibile pentru combaterea somajului prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicarii" este derulat de AJOFM Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Fundatia Satean, Centrul de Consultanta si Studii Europene, SC SIDA Group SRL, Roma (Italia), Fundatia Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

 Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5" Promovarea masurilor active de ocupare", Domeniul major de interventie 5.1"Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare", iar durata de implementare este de 18 luni.

 Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii de ocupare pentru 1.300 persoane din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov - someri, inclusiv someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane care au parasit timpuriu scoala - prin pachete de masuri integrate: informare, orientare, consiliere, job cluburi, bursa muncii, cursuri de calificare si perfectionare (operator introducere, validare si prelucrare date; telefonist; contabilitate asistata PC; operator calculator electronic si retele; administrator de retea; designer pagini web; competente antreprenoriale; manager de proiect; competente informatice; responsabil proces; limba engleza; limba italiana; fundamente juridice pentru inceperea unei noi afaceri; marketing, management; intocmirea unui plan de afaceri).

 Proiectul vizeaza combaterea somajului, promoveaza masuri active de ocupare a fortei de munca, in mod particular in sectorul TIC, avand in vedere noile exigente ale intreprinderilor care trebuie sa se adapteze din ce in ce mai mult modernizarii si digitalizarii economiei si a instrumentelor de lucru, si va contribui la cresterea ratei de ocupare din regiunile de referinta.

 

Mai multe detalii veti putea afla la seminarul de inchidere a proiectului. Va asteptam!

 

 

0 comentarii2513 vizualizări30 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0