Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 Mai 2021 - 14587
Procedurile pentru obtinerea permisului de conducere se modifica.

Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud aduce la cunostinta cetatenilor, conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015, principalele modificari legislative privind procedura pentru obtinerea permisului de conducere, care se vor aplica incepand cu data de 5 octombrie 2015. • Principala reglementare se refera la situatia candidatilor respinsi la proba practica a examinarii, care nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica.  Mai exact, daca o persoana obtine punctajul necesar la proba teoretica, ulterior va putea sustine proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, "candidatii declarati «respins» la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin 6 ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata". In momentul de fata, daca sunt respinse la proba practica, persoanele care vor sa obtina permisul trebuie sa treaca din nou de proba teoretica.

 • Avand in vedere reglementarea anterioara, candidatii au la dispozitie un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica pentru a trece de proba practica, chiar si din mai multe incercari. "Candidatii care nu s-au prezentat la proba practica pot solicita programarea pentru o noua proba oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursului de pregatire teoretica si practica sau, dupa caz, de la data inregistrarii acestora in aplicatia informatica de examinare. In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire".

 • Referitor la candidatii declarati «respins» la proba teoretica, noul act normativ prevede ca acestia "pot sustine o noua examinare, cu achitarea taxei corespunzatoare, numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca «respins»".

 • Este interzisa desfasurarea probei teoretice atunci cand in sala de examinare nu sunt prezenti cel putin doi candidati. "In cazul in care nu se poate asigura aceasta cerinta, examinarea candidatului se va desfasura in prezenta a doi lucratori desemnati de seful serviciului".

 

 

Biroul de presa.

 

 * Ordinul nr. 97 din 19 august 2015 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si intra in vigoare in data de 5 octombrie ( la 45 de zile de la data publicarii).

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2793 vizualizări01 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0