Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Fiecare judet va beneficia de un punct unic de informare, in cadrul ADR, dedicat tuturor finantarilor nationale si europene.

Ieri, 12 aprilie 2016, Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiintarii unui punct unic de informare si consiliere, in fiecare judet, cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene. Protocolul a fost semnat de doamna Aura RADUCU, Ministru in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, si de doamna Luminita MIHAILOV, vicepresedintele ROREG si director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

 In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agentiile pentru Dezvoltare Regionala urmeaza sa semneze cu Ministerul Fondurilor Europene acorduri de colaborare similare, dar la nivel individual particularizate in functie de nevoile identificate in fiecare regiune.

 Furnizarea informatiilor cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene se va face in cadrul unui punct unic de informare si consiliere numit "one-stop-shop". Acest punct unic de informare si consiliere judetean va functiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveste furnizarea de informatii corecte si actualizate privind oportunitatile de finantare din diverse surse (din programe nationale sau din finantari ale Uniunii Europene) cat si in ceea ce priveste consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect.

 Specialistii care vor activa in cadrul acestor "one-stop-shop"-uri vor fi persoane cu experienta in domeniul fondurilor europene si/sau in colaborarea cu mediul de afaceri astfel incat sa asigure expertiza corespunzatoare. Acestia vor oferi informatii si consultanta, dar vor fi prezenti in judete si prin organizarea de evenimente dedicate.

***

 ROREG este Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania si are ca scop reprezentarea acestora la nivel national si international in vederea sprijinirii dezvoltarii lor institutionale si indeplinirii obiectivelor care le revin in conformitate cu legea 315/28.06.2004 privind dezvoltarea regionala in Romania.

***

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati - persoana de contact:  Andreea Marcu, expert comunicare, ADR Nord-Vest, 0755777012 sau comunicare@nord-vest.ro

0 comentarii2786 vizualizări13 aprilie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0