Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Expozitie "Trenuletul Veseliei", la Institutia prefectului.

Astazi, copiii de la Gradinita "Trenuletul Veseliei" din Bistrita, insotiti de d-na director Ortanta Muresan, doamnele educatoare si parinti, si-au prezentat lucrarile expuse la Institutia Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud, dupa care s-au retras la discutii cu dl. subprefect Terente Ciui si membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, in sala mare de sedinte a Palatului Administrativ.

Subprefectul Terente Ciui a marturisit ca expozitia este una de succes si ca este impresionat de rabdarea si talentul de care au dat dovada copiii in realizarea obiectelor expuse, reusind sa incalzeasca si inveseleasca atmosfera din institutie si sa smulga foarte multe zambete.

Profeor pentru inv. prescolar, Ana Maria Boca: 
"Pentru semestrul al II-lea al anului scolar 2015-2016, am propus copiilor si partenerilor nostri in educatie, un proiect educativ de voluntariat pe care l-am intitulat sugestiv "De la inima la inima". Aici isi gasesc locul doar cei care sunt, vor si isi doresc cu adevarat sa aduca o raza de lumina in suflete. Voluntariatul este inteles cel mai bine atunci cand este practicat. Oportunitatea de a fi implicati in aceste activitati ofera prescolarilor posibilitatea de a invata multe lucruri despre ei insisi si despre comunitatea in care traiesc, ajutandu-i sa se dezvolte frumos. Scopul proiectului nostru este acela de a crea un model de educatie civica in randul copiilor prin participarea efectiva la evenimente cu impact emotional pentru viata lor sau a comunitatii. Proiectul "De la inima la inima" cuprinde cinci activitati si se va finaliza prin organizarea unei excursii cu scop caritabil la Preventoriul Ilisua, in data de 1 Iunie, pentru a sarbatori Ziua copilului impreuna cu alti copii aflati in situatii de risc, precum marginalizarea sociala sau situatia materiala precara. Pe aceasta cale, dorim sa multumim tuturor celor care s-au implicat in buna desfasurare a activitatilor acestui proiect".

Amintim ca expozitia gazduita pe parcursul "Saptamanii altfel" este parte a actiunilor comune stabilite in cadrul parteneriatului existent intre Institutia prefectului - judetul Bistrita-Nasaud si Gradinita "Trenuletul Veseliei" din Bistrita - in proiectul intitulat "De la inima la inima".

            Lucrarile sunt realizate de copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, de la Gradinita "Trenuletul Veseliei", dar si de la alte gradinite din oras, partenere in cadrul proiectului, care si-au pus intreaga imaginatie la dispozitie pentru realizarea unor cadouri inedite de Paste. Expozitia, care cuprinde peste 200 de lucrari, este organizata atat la parter cat si la etajul intai al Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud (in fata salii nr. 15), putand fi vizitata pe parcursul intregii saptamani pe durata programului cu publicul.


 Biroul de presa.

0 comentarii3332 vizualizări21 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0