Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Reguli simplificate pentru obtinerea certificatelor de cazier judiciar.

Incepand cu data de 11 iulie a.c., pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de 2 lei.

Astfel, cetatenii, indiferent de locul nasterii sau domiciliu, pot obtine certificatele de cazier de la Serviciul Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in regim normal ( 3 zile lucratoare de la data solicitarii).

 

Pentru a se obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana fizica trebuie sa depuna personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, insotita de:

• actul de identitate aflat in termen de valabilitate;

• chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei (taxa se poate achita la Trezoreria Municipiului Bistrita sau la Directia Generala a Finantelor);

 

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana juridica depune prin reprezentant legal, care trebuie sa-si dovedeasca calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare si motivata, insotita de:

• dovada calitatii de persoana juridica;

• dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din H.G. nr. 345/2010);

• copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;

• chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei( taxa se poate achita la Trezoreria Municipiului Bistrita sau la Directia Generala a Finantelor).

 

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

 

Certificatul de cazier judiciar se  este valabil 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

 

Aici gasiti programul cu publicul al Serviciului Cazier Judiciar, Statistica Si Evidenta Operativa :  http://bn.politiaromana.ro/ro/informatii-utile/documente-eliberari-acte/program-cu-publicul

 

0 comentarii3059 vizualizări16 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0