Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
Centenarul Primului Razboi Mondial, comemorat la Nasaud.

Armata Romaniei comemoreza vineri, 26 august, eroii natiunii care au cazut in lupta sau in prizonierat pe timpul primului razboi mondial. Cu prilejul Centenarului Primului Razboi Mondial pe intreg teritoriul national vor fi organizate ceremonii militare publice la aproximativ 100 de monumente ale eroilor, unde vor fi citite, numele celor care au facut sacrificiul suprem pentru patrie.

            In data de 26 august 2016, incepand cu ora 10.00, in cadrul manifestarilor prilejuite de Centenarul Primului Razboi Mondial, la Monumentul Eroilor - Parc Central din orasul Nasaud va avea loc ceremonia militara publica pentru rostirea solemna a numelor eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial pentru Reintregirea Romaniei.


            Programul manifestarii: 

Ora 10.00  - Ceremonialul militar si religios

  1. Acordarea onorului militar;
  2. Salutul drapelului de lupta;
  3. Intonarea Imnului National al Romaniei;
  4. Oficierea serviciului religios;
  5. Moment de reculegere
  6. Citirea listei de eroi (300 de nume);
  7. Intonarea Imnului Eroilor;
  8. Depuneri de flori si aprinderea de candele.

            Din partea Garnizoanei Bistrita vor participa efective de la Batalionul 405 Sprijin Logistic. De asemenea, la ceremonia vor participa reprezentanti ai administratiei publice locale, consilieri locali, reprezentanti ai Politiei Orasului Nasaud, Jandarmeriei, Sectiei de Pompieri, precum si alti invitati de seama. Sunt asteptati sa asiste la ceremonie si cetatenii orasului.

0 comentarii2849 vizualizări24 august 2016
rss 2.0
rss 2.0