Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
5 Octombrie 2016 - Ziua Mondiala a Educatei, Ziua Centrelor Europe Direct din Romania.

Incepand cu anul 1994, data de 5 octombrie este proclamata, de catre UNESCO, Ziua Mondiala a Educatiei sau a Profesorului. Pentru a sublinia importanta educatiei dezvoltarea societatii, Centrul Europe Direct Bistrita va organiza, alaturi de toate cele 31 de Centre din Romania evenimente interactive - activitati formative inovative si lansare de lampioane - sub motto-ul "Educatie pentru un viitor luminos". Educatia slefuieste si lumineaza personalitatea. Alaturi de familie, scoala este principalul mediu in care copilul creste, invata si se formeaza, astfel incat rolul acesteia, al dascalului, in devenirea armonioasa a fiintei umane este foarte important. Tocmai de aceea, educatia reprezinta prioritatea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania pentru anul 2016 si, nu intamplator, "Ziua Centrelor Europe Direct" din Romania a fost aleasa Ziua Mondiala a Educatiei sau a Profesorului.

Ziua Centrelor Europe Direct este o sarbatoare a intregii retele Europe Direct Romania, dedicata educatiei. Evenimente diverse si atractive vor fi organizate in aceasta saptamana si, in special in data de 5 octombrie, de catre cele 31 de Centre de Inofrmare Europeana din Romania.

Parte a retelei cu acelasi nume, Centrul Europe Direct Bistrita din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si-a propus sa atraga atentia asupra insemnatatii acestei zilei si importantei educatiei prin actiuni destinate elevilor, care includ:

-        Scoala Europeana Creativitate si Inovare - sesiuni informativ-formative cu elevii Colegiului National "George Cosbuc" din Nasaud;

-        lansare de lampioane, incepand cu ora 18,00, in Piata Mihai Eminescu, sub motto-ul "Educatie pentru un viitor luminos".

Anul 2016 reprezinta cel de-al patrulea an de implementare din mandatul cu numarul III al Centrului Europe Direct Bistrita - parte a retelei europene de informare a Comisiei Europene. Obiectivul general al Centrului pentru acest an este de a contribui la cresterea si consolidarea calitatii procesului de comunicare prin combinarea creativa a informatiilor, sensibilizand publicul larg cu privire la Uniunea Europeana in ansamblul ei, valorile ei, prioritatile politice stabilite ale Comisiei Europene si  prioritatile nationale.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii2842 vizualizări04 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0