Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Masuri urgente pentru sprijinirea persoanelor afectate in urma exploziei produse in Bistrita.

Guvernul vine in sprijinul persoanelor afectate de distrugerea partiala a blocului situat in municipiul Bistrita, str. Artarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produsa in 19 octombrie 2016, punand la dispozitie un numar de zece locuinte situate in blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte, cu destinatia de locuinte de necesitate, stabileste o ordonanta de urgenta aprobata astazi de Executiv.

Intrucat la nivelul autoritatilor administratiei publice locale nu exista un fond locativ care sa poata fi pus la dispozitia persoanelor afectate, pentru a veni in sprijinul acestora sub aspectul spatiului locativ, au fost identificate locuinte situate in blocurile construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte.

In acest sens, Guvernul a decis schimbarea temporara a regimului juridic pentru 10 locuinte ANL, care vor avea pe perioada efectuarii reparatiilor, dar nu mai mult de 5 ani, destinatia de locuinte de necesitate.

Pentru cele 10 apartamente nu sunt incheiate contracte de inchiriere in acest moment si nu se afla contracte in derulare.

Din constatarile efectuate, din cele 21 de apartamente afectate de explozie doar in cazul a 10 familii sunt necesare locuinte in vederea cazarii temporare, pana la inlaturarea efectelor care facut inutilizabile locuintele.

 

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

0 comentarii2702 vizualizări30 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0