Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Cetatenii care nu detin acte de identitate sunt invitati la ghiseul Serviciului Evidenta Persoanelor.

In contextul alegerilor din luna decembrie, cetatenii municipiului Bistrita si ai celor 22 de comune arondate care nu detin acte de identitate sau detin acte al caror termen de valabilitate a expirat sunt invitati la ghiseul Serviciului Evidenta persoanelor, astfel incat acestia sa isi poata exercita dreptul constitutional de a vota.

          In conformitate cu prevederile legale, cu cel putin 15 zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate. Neindeplinirea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 40 la 80 lei. De asemenea, este de retinut faptul ca solicitarea poate fi facuta chiar cu cel mult 180 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate.

          La solicitarea institutiilor sau a persoanelor interesate, Serviciul Evidenta persoanelor participa la organizarea unor activitati de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii cartilor de identitate pentru persoanele netransportabile, cele internate in unitati sanitare sau de protectie sociala, cele arestate sau care executa pedepse privative de libertate. De asemenea, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale din comunele arondate, se organizeaza periodic deplasari in aceste comune pentru activitati de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare punerii in legalitate a persoanelor care locuiesc in localitati izolate sau aflate la distante mari de municipiul Bistrita.

Cetatenii care care nu detin acte de identitate sau ale caror acte sunt expirate se pot adresa Serviciului Evidenta persoanelor din Bistrita, Piata Centrala nr. 2. Informatii pot fi obtinute si pe pagina de internet www.primariabistrita.ro si, pentru cei care nu au domiciliul in Bistrita, la primariile comunelor de care apartin.

 

 

0 comentarii2688 vizualizări03 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0