Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 11 Mai 2021 - 14587
Proiectul de lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar, promovat prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament

Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului asupra proiectului de lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, in temeiul art. 114 din Constitutie, a anuntat primul-ministru Emil Boc la finalul sedintei de Guvern.

Potrivit sefului Executivului, proiectul de lege va aplica, in concret, pentru personalul din invatamant, Legea Salarizarii Unitare a personalului platit din fonduri publice.

"Aceasta lege nu plafoneaza sau ingheata salariile din invatamant. Actul normativ este impus de practicile neunitare de incadrare a cadrelor didactice, avand in vedere reincadrarea unora dintre profesorii din invatamantul preuniversitar din unele zone ale tarii, in special Botosani si Suceava, cu salarii majorate cu 50%", a afirmat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a subliniat ca pentru 95% din cadrele didactice, aplicarea acestei legi nu va conduce la o diminuare salariala, si vor fi platite salariile la nivelul lunilor anterioare.

"Din nefericire, in momentul de fata nu exista resurse financiare suplimentare pentru plata salariilor majorate ale profesorilor", a aratat premierul, mentionand ca plata majorata cu 50% a salariilor cadrelor didactice pentru acest an ar fi determinat un efort bugetar suplimentar de 500 de milioane de euro.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a declarat ca proiectul de lege precizeaza pentru fiecare functie didactica nivelul salariului de incadrare si metodologia de calcul a drepturilor salariale, in functie de diferitele sporuri care sunt prevazute de lege.

 Potrivit ministrului Educatiei sentintele judecatoresti sunt respectate si aplicate de catre Guvern. In acest sens, ministrul Funeriu a mentionat ca  pentru plata majorata a salariilor cadrelor didactice din Suceava si Botosani, cazuri in care instantele au decis reincadrarea profesorilor cu drepturi salariale majorate cu 50%, au fost majorate bugetele autoritatilor locale. In ceea ce priveste celelalte cazuri in care au existat sentinte judecatoresti, ministrul Educatiei a aratat ca diferentele dintre salariile aflate in plata si majorarea salariala decisa de instante vor fi platite conform legislatiei in vigoare incepand cu anul 2012.

 

 

Biroul de presa

 

1 comentariu2625 vizualizări08 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0