Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Finalizarea primelor cursuri de specializare de "Formator" si "Manager proiect" la AJOFM B-N.

Doua noi examene de absolvire au avut loc astazi, 15 noiembrie 2016, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud  pentru programele de formare profesionala de "Formator" si "Manager proiect". Sunt primele doua serii de cursanti la AJOFM Bistrita - Nasaud care obtin o diploma in aceste ocupatii. Cursul de specializare de "formator" cod COR 242401 s-a desfasurat prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita in perioada 27.09.2016 - 07.11.2016. Clasa a fost formata din 28 de persoane, 4 dintre ele beneficiind de gratuitate in formare profesionala fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca (someri indemnizati).

Toti cei 28 de cursanti care au participat la examenul de absolvire, l-au promovat. Dintre unitatile de competenta specifice care sunt dobandite la absolvirea cursului de specializare de "formator" , amintim:

- pregatirea programului;

- realizarea activitatilor de formare;

- evaluarea participantilor la formare;

- aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare;

- marketing-ul formarii;

- proiectarea programelor de formare;

- organizarea programelor si a stagiilor de formare;

- evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare;

 

Cursul de specializare de "manager proiect" cod COR 242101 s-a desfasurat prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita in perioada 27.09.2016 - 31.10.2016. Clasa a fost formata din 25 de persoane, 14 dintre ele beneficiind de gratuitate in formare profesionala fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca (someri indemnizati si neindemnizati). Toti cei 25 de cursanti care au participat la examenul de absolvire, l-au promovat.

Dintre unitatile de competenta specifice dobandite la absolvirea cursului de specializare de "manager proiect", amintim:

- stabilirea scopului proiectului;

- stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului;

- planificarea activitatilor si jalonarea proiectului;

- gestiunea utilizarii costurilor si a resurselor operationale pentru proiect;

- realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect;

- managementul riscurilor;

- managementul echipei de proiect;

- managementul comunicarii in cadrul proiectului;

- managementul calitatii proiectului;

 

Aceste doua programe de formare profesionala s-au adresat doar absolventilor de studii superioare, care vor putea sa-si foloseasca abilitatile dobandite in implementarea proiectelor cu finantare interna sau externa.

 

 

Otilia Rapan - Director Executiv.

0 comentarii2828 vizualizări15 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0