Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Protest in fata Consiliului Judetean B.N. al angajatilor DGASPC.

Angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bistrita-Nasaud, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean, au declansat marti un conflict spontan de munca, nemultumiti de faptul ca si-au incasat salariile pe luna octombrie doar in procent de 60%. Aproximativ 40 de angajati au venit sa protesteze in fata Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. 

Nu doar functionarii din DGASPC se afla in situatia de a nu fi incasat integral salariile, ci si asistentii maternali, fiind vorba despre aproximativ 600 persoane. 

 "Noi, ca Protectia Copilului, scolile speciale, din cate am auzit, nefiind o informatie certa, nu ne-am luat salariile. Nu stim de ce suntem singura institutie care nu a luat salariile, vrem sa ni se dea explicatii, vrem sa stim cand ne vom lua banii. Din informatiile pe care le avem in mod informal, s-ar putea sa nu avem salarii nici pentru luna noiembrie si luna decembrie, nici pe ianuarie. Luna asta am luat doar 60%, nu stiu cat vom lua luna viitoare sau daca vom lua. Acesta este motivul pentru care noi am spus stop. Nu avem niciun spor la salarii, iar din salariul pe care-l avem ni s-au dat doar 60%", a precizat una dintre reprezentantele DGASPC BN.    

 O delegatie a protestatarilor a fost primita de presedintele CJ Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, de directorii economici ai CJ BN si ai DGASPC BN, la discutii participand si liderul Sanitas Bistrita-Nasaud, Viorel Vitelariu. 

 Presedintele Consiliului Judetean a anuntat ca situatia va fi rezolvata, provizoriu, printr-o sedinta extraordinara, programata joi, 17 noiembrie, unde se vor aloca bani pentru restantele din luna octombrie.

  "E o situatie speciala banii pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si invatamantul special. Sunt bani cu destinatie speciala, vin de la Guvern si care nu intra in aprobarea bugetului Consiliului Judetean, cum este la celelalte institutii. Avem in momentul de fata o situatie delicata pe care eu am semnalat-o de mai multe ori. Promisiunile de la Guvern au fost ca pana in jurul datei de 15 noiembrie se vor gasi solutii de rectificare si asigurarea sumelor. E un lucru care s-a intamplat in fiecare an. Niciodata, niciun Guvern, la inceputul anului nu a asigurat bugetul integral, dar toate guvernele, la rectificarile din iulie, august, septembrie veneau si completau sumele pentru ultimele luni ale anului. Noi am sesizat inca din martie Guvernul ca nu avem acoperite sumele pana la finalul anului. La DGASPC, lucrurile sunt rezolvabile, pentru ca legislatia ne da voie noua sa gasim solutii. Este cu mult mai delicat la invatamantul special, unde legea ne interzice sa intervenim intr-un fel sau altul.

Discutia cu colegii mei a fost urmatoarea: pentru joi va fi convocata sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, vom incerca sa taiem din alta parte, sa vedem de unde gasim solutii pentru a asigura restul de plata pe luna octombrie. E vorba de aproximativ 500.000 lei. Mai avem nevoie de 1,600 milioane lei pentru plata drepturile salariale aferente lunii noiembrie care trebuie asigurate in 9 decembrie. Asteptam sa vedem ce se intampla. Am cerut colegilor de la Directia Economica si servicii buget sa identifice solutii pentru ca acesti oameni sa-si primeasca drepturile pe care le merita in urma muncii prestate", a precizat presedintele Radu Moldovan.

  Presedintele CJ BN, Radu Moldovan, s-a aratat increzator ca Guvernul va intelege situatia si ca in cerinta de saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare va asigura salariile angajatilor de la protectia copilului sau invatamantul special, mai ales ca suntem in plin sezon rece, cu cheltuieli sporite pentru intretinere.

 "Domnul presedinte ne-a promis ca pana in data de 25  noiembrie va plati restul de plata pentru salariile din luna octombrie, iar pentru noiembrie va fi rezolvata situatia in decembrie. Nu eu trebuie sa fiu multumit ca lider de sindicat, ci oamenii, si din cate am inteles au acceptat ideea ca pana in data de 25 sa primeasca diferenta de plata pentru luna octombrie, dar daca nu se va rezolva situatia ne vom intalni din nou aici", a precizat, la finalul discutiei, liderul Sanitas BN, Viorel Vitelariu.

 

sursa - Rasunetul.ro

0 comentarii2940 vizualizări15 noiembrie 2016




rss 2.0
rss 2.0