Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Pregatirea alegerilor parlamentare din decembrie 2016, in grafic.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ovidiu Victor Frent, informeaza ca activitatile specifice organizarii si desfasurarii alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 se desfasoara conform calendarului stabilit. Astfel, in data de 22.11.2016, delegatul Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud a ridicat de la SC Unirea Pres SRL Alba Iulia, buletinele de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2016. Numarul total de buletine de vot tiparite este de 583.666. Acestea au fost depozitate sub paza Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

In judetul Bistrita-Nasaud sunt organizate 313 sectii de votare, dintre care 83 sectii de votare in mediul urban si 230 sectii de votare in mediul rural.

Numarul alegatorilor la nivelul judetului este de 263.242 persoane inscrise  in listele electorale permanente. Dintre acestia, posesori de carti de identitate sunt 242.136.

Paza sectiilor de votare si ordinea publica vor fi asigurate de catre reprezentantii structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judetului Bistrita-Nasaud. Astfel, conform Planului general de masuri privind mentinerea si asigurarea ordinii si sigurantei publice, premergator si pe timpul desfasurarii alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2016, structurile MAI vor asigura urmatoarele efective: 275 angajati din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie  Bistrita-Nasaud, 168  angajati din cadrul Inspectoratului Judetean  de Jandarmi Bistrita-Nasaud, 170 angajati din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud, 2 angajati din cadrul Biroului pentru Imigrari Bistrita-Nasaud, 7 angajati din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple din cadrul Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud, 3 angajati din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor  din cadrul Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud si 1 angajat din cadrul Compartimentului Judetean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistrita-Nasaud.

In ceea ce priveste activitatea de instruire, in data de 5 octombrie 2016  s-a organizat sedinta de instruire cu primarii si secretarii unitatilor administrativ-teritoriale, impreuna cu Biroul Judetean Bistrita-Nasaud al Autoritatii Electorale Permanente.

         In perioadele 07.11-08.11.2016, respectiv 16.11-17.11.2016 s-au desfasurat sesiunile de instruire si testare ale operatorilor de calculator, in colaborare cu Biroul Judetean Bistrita-Nasaud al Autoritatii Electorale Permanente si Oficiul Judetean Bistrita-Nasaud al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Autoritatea Electorala Permanenta va efectua, in data de 26.11.2016, ora 10.00, in sala nr. 15 a Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, tragerea la sorti pentru desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ai sectiilor de votare.

In zilele de 6 si 7 decembrie 2016 sunt programate sedintele de instruire pentru presedintii si loctiitorii  birourilor electorale ale sectiilor de votare, organizate de Biroul Judetean Bistrita-Nasaud al Autoritatii Electorale Permanente impreuna cu Biroul Electoral al Circumscriptiei nr. 6 judetul    Bistrita-Nasaud si Institutia Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud.

 

 Biroul de presa.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

 

 

 

 

          

 

0 comentarii2793 vizualizări23 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0