Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Mesajul prefectului de 1 Decembrie.

Stimati locuitori ai judetului Bistrita-Nasaud, Cele mai fierbinti momente ale istoriei noastre moderne au avut loc in perioada iernii: Mica Unire din 24 ianuarie 1859, Marea Unire din 1 decembrie 1918 si Revolutia Romana din 16-22 decembrie 1989. Poate tocmai de aceea acest aparent paradox ne face sa cautam in fiecare an cu infrigurare semnificatiile acestor momente hotaratoare pentru destinul nostru ca si natiune dar mai ales relevanta lor in societatea romaneasca de astazi si importanta lor pentru cea de maine.

 Mai este oare pentru noi astazi importanta Ziua Nationala? Vor avea nevoie copiii nostri si generatiile viitoare de o zi nationala?

Da! Astazi Romania, ca stat national, are nevoie mai mult ca oricand de identitate, de traditii si de repere solide, iar Ziua Nationala este unul dintre acestea. Nu putem asigura viitorul acestei tari daca nu pastram si nu transmitem mai departe valorile care ne-au format, care ne dau sentimentul apartenentei la o natiune si nu doar la o populatie.

Intr-o lume supusa agresiv globalizarii si intr-o Europa slabita de diverse tipuri de crize, Romania ramane una dintre tarile in care mai exista din fericire valorile fundamentale care au dus in sec. XIX la formarea natiunilor. Identitatea noastra nationala nu este desueta si nici nu se opune progresului sau formelor asociative ale tarilor, ea reprezinta esenta a ceea ce ne defineste si este contributia noastra la Uniunea Europeana si la civilizatia mondiala.

Avem ca si celelalte tari din spatiul european o identitate formata in mii de ani de evolutie, imbogatita de contributia tuturor etniilor care au trait pe acest teritoriu la care ne raportam atunci cand ne gandim sau cand vorbim despre "Tara noastra"!

Valorile nationale si cele europene pot fi promovate impreuna prin dialog civic, etnic si social autentic, prin explicarea avantajelor si a complementaritatii acestora.

Va invit deci sa ne punem tricolorul pe haina, pe casa si in suflet si sa ne bucuram cu totii de aceasta sarbatoare a Zilei Nationale, cu asumarea rolului nostru ca si cetateni si a responsabilitatilor ca si institutii pentru realitatea in care traim. In acest mod va fi posibil viitorul nostru ca si tara iubita din interior si respectata din exterior, vor fi vizibile progresul si prosperitatea la care avem cu totii dreptul sa speram si datoria sa contribuim si va avea sansa de a se indeplini urarea pe care astazi o facem din toata inima:

LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA!

Ovidiu Victor Frent - Prefect.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2758 vizualizări29 noiembrie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0