Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Mesaj cu ocazia implinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Moldovei si Valahiei.

24 ianuarie reprezinta una dintre cele mai importante date din calendarul acestui popor. Astazi se implinesc 158 de ani de la unul dintre cele mai vii momente din istoria neamului romanesc: Unirea celor doua Principate, Moldova si Tara Romaneasca, in urma alegerii unui singur domn, atat la Iasi, cat si la Bucuresti, in persoana lui Alexandru Ioan Cuza.

24 ianuarie 1859 este inceputul oficial al statului modern romanesc, primul si cel mai important pas catre crearea unei Romanii a tuturor romanilor, dar, in egala masura, un moment al concordiei. Fara acest prim pas, care a dat romanilor un camin in jurul caruia sa se adune, un stat care sa-i reprezinte si sa-i apere, nimic din ceea ce avea sa se intample mai tarziu nu ar fi fost posibil.

Ne mai desparte doar un an de Centenarul Marii Uniri din 1918. In aceste vremuri in care intreaga lume este marcata de schimbari majore, avem in continuare nevoie de solidaritate. Asa cum a fost nevoie in 1859, 1916, 1918 sau in 1989. O solidaritate cladita nu doar in jurul unor persoane sau institutii, ci mai ales in jurul unor valori si al unor obiective nationale. Tocmai de aceea, cred ca intre cetatenii Romaniei trebuie consolidate sau chiar recladite noi punti. Intre diversele regiuni ale tarii trebuie intarite si inmultite legaturile astfel incat Romania sa respire intr-un ritm unic al dezvoltarii. Sa indraznim sa credem in romani si in Romania!

La multi ani intru unitate!

 

 

Prim-ministrul Romaniei,

Sorin Mihai Grindeanu.

0 comentarii2856 vizualizări24 ianuarie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0