Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 16 Iulie 2024 - 14587
Control privind respectatrea drepturilor consumatorilor.

RAPORT Privind modul de realizare a masurilor cuprinse in Planul de actiuni pentru desfasurarea corespunzatoare a activitatilor economico sociale si asigurarea climatului de ordine si siguranta pentru perioada sarbatorilor de iarna. In perioada  19-30.12.2016 CJPC B-N s-a desfasurat actiunea tematica de control privind respectatrea drepturilor consumatorilor in cadrul serviciilor prestate de catre unitatile de alimentatie publica/cazare care organizeaza masa festiva de Revelion, cu aceasta ocazie verificandu-se un numar de 6 operatori economici.

Principalele abateri identificate au fost: nerespectarea conditiilor de depozitare indicate de producator pe eticheta de produs, respectiv produse achizitionate in stare refrigerata si care ulterior au fost congelate, nerespectarea vecinatatii produselor, existenta de semipreparate congelate pentru care nu s-a putut stabili data productiei si implicit data durabilitatii minimale, existenta de materii prime si produse fara elemente de identificare, preparate cu modificari organoleptice sau data durabilitatii minimale depasita, aparate de cantarire cu verificarea metrologica expirata etc. Pentru abaterile constate s-au aplicat 4 amenzi contraventionale in valoare de 19000 lei si 2 Avertismente

          O preocupare deosebita am acordat-o solutionarii si cercetarii reclamatiilor depuse de consumatori, in luna decembrie inregistrandu-se un numar de 64 de reclamatii, cunoscut fiind faptul ca in perioada de dinainte si dupa sarbatori numarul reclamatiilor adresate institutiei noastre este in crestere.

In zilele libere de sarbatori legale institutia noastra  a asigurat serviciul de permanenta, nefiind  inregistrate evenimente deosebite.

Fata de activitatea prezentata mai sus in urma controalelor efectuate de comisarii cu atributii de control ai institutiei noastre  s-au intocmit un numar de 20 procese verbale de constatare si contraventie prin care s-au  aplicat 5 amenzi contraventionale in valoare de 24000 lei si 20 Avertismente. Ca masuri complementare controalelor desfasurate au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 217 lei si oprite  definitiv de la comercializare  produse  in valoare de 428 lei.

 

 

     COMISAR SEF ADJUNCT

             Ec. Dina Suciu.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2814 vizualizări26 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0