Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Guvernul va acorda facilitati pentru achizitionarea autovehiculelor electrice sau hibrid.

Guvernul a adoptat, astazi, prin ordonanta de urgenta, cadrul legal in vederea acordarii de facilitati persoanelor fizice, unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor publice care doresc sa achizitioneze autovehicule electrice sau hibrid.

"Este un act normativ extrem de important pentru promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic", a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a subliniat ca aceasta decizie este importanta pentru "viitorul sanatos al cetatenilor din Romania si nu numai".

Incepand din acest an, persoanele fizice, unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor publice care doresc sa achizitioneze un autovehicul electric sau un hibrid si nu caseaza un autovehicul, vor primi o subventie de pana la 20% din pretul autovehiculului, dar nu mai mult de 3.700 de euro, pentru autovehiculele electrice, respectiv o reducere de pana la 10%, dar nu mai mult de 1.800 euro, pentru autovehiculele hibrid.

Persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care participa la programul "Rabla" vor primi, atunci cand isi caseaza o masina, patru tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul electric, respectiv doua tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid.

Programul va fi sustinut din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu.

          Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a explicat ca, potrivit unei Directive a Uniunii Europene, toate statele membre au obligatia sa acorde facilitati in vederea promovarii vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic. In prezent, statul roman acorda ca si facilitate scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare pentru autovehiculele hibrid si electrice, a explicat ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului a mai spus ca Guvernul va sprijini companiile care doresc sa devina partenere in vederea facilitarii accesului populatiei la infrastructura necesara asigurarii alimentarii autovehiculelor hibrid si electrice.

 

 

 

                                                                               Biroul de presa

 

1 comentariu2849 vizualizări21 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0