Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Salonului de minerale, fosile si geme.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Sectia de Stiintele Naturii, in parteneriat cu S.C. ICPE Bistrita S.A., organizeaza o noua editie a Salonului de minerale, fosile si geme, expozitie cu vanzare ce se va desfasura in perioada 9 - 11 iunie 2017, intre orele 10ºº - 20ºº , in incinta Muzeului Bistrita.

          Respectand traditia, expozantii vor etala "flori de mina" din Romania, din zona miniera Baia-Mare (Baia-Sprie, Herja, Cavnic) si din strainatate (Brazilia, India, Maroc, Pakistan, Congo, Madagascar), respectiv fosile din diferite ere geologice.

          O gama variata de obiecte de podoaba vor putea fi admirate si achizitionate cum sunt medalioane, cercei, bratari, coliere din pietre semipretioase: ametist, carneol, ochi de tigru, lapislazuli, aventurin, fluorina, turcoaz. In cazul medalioanelor, realizate din circa 50 de tipuri de minerale, apar noutati ca "jaspul bondar" din Indonezia. Din zona Baia Mare vor fi expuse si medalioane din opal, lemn opalizat si jasp.

          Dintre mineralele mai putin frecvente, mentionam serafinitul ("aripa de inger"), rubinul si safirul, iar dintre cele organice - chihlimbar de Colti (Buzau), perle de cultura si corali (Asia). Deosebit de interesante sunt si colectiile de pietre semipretioase sau cele de minerale fluorescente.

          La Salon si-au anuntat participarea colectionari pasionati si comercianti de minerale, fosile si geme din Cluj-Napoca, Timisoara, Baia Mare, Satu Mare, Bistrita, Sangeorz-Bai.

 

          Participantii la Salonul de minerale, fosile si geme 2017:

geolog Oscar Edelstein (Baia Mare), Cercet. St. I Dr. Ioan Chintauan (Bistrita), ing. geolog Claudia Groza (Baia Mare), ing. geolog Csaba Kàto (Satu-Mare), Manu Nasiri (Timisoara), Maxim Hiruta (Sangeorz-Bai), , Stefan Strimb (Baia-Mare), Alexa Szentannai (Cluj-Napoca).

 

          Va asteptam cu drag!

 

          MANAGER,

    Alexandru Gavrilas.

0 comentarii3143 vizualizări07 iunie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0