Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
29 iunie - Ziua Internationala a Dunarii.

In data de 29 iunie 2017, Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) impreuna cu statele dunarene sarbatoresc Ziua Dunarii sub sloganul Fii activ pentru o Dunare mai curata!

Ca in fiecare an, Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa acorda o atentie sporita activitatilor care vizeaza constientizarea cetatenilor privind gestionarea si prevenirea poluarii resurselor de apa. Astfel, pe parcursul lunii iunie s-au derulat activitati educative si de informare, pentru constientizarea importantei acestei resurse.

Pentru marcarea acestui eveniment, luni, 3 iulie 2017, va avea loc la Cluj-Napoca sedinta Comitetului de Bazin Somes-Tisa, intalnire la care vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale, precum si factori decizionali din domeniul mediului din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

La nivel national, pentru imbunatatirea calitatii apelor din bazinul Dunarii se implementeaza masuri si actiuni care sunt cuprinse in cadrul Planului de Management al Bazinului Hidrografic International al Fluviului Dunarea, plan elaborat in anul 2009 si actualizat in anul 2015, fiind o realizare comuna a statelor dunarene, in cadrul Comisiei Internationale pentru protectia Fluviului Dunarea (ICPDR).

Masurile stabilite in acest Plan se adreseaza presiunilor care vizeaza poluarea cu substante organice, poluarea cu nutrienti, poluarea cu substante periculoase, precum si alterarile hidromorfologice, masuri ce vor conduce la atingerea obiectivelor de management stabilite pentru apele de suprafata si subterane din bazinul Dunarii.

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa.

0 comentarii2821 vizualizări29 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0