Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Premierul Tudose a discutat cu sindicatul politistilor despre un nou Statut.

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit astazi cu reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania pentru a discuta despre necesarul de personal si dotarea de care au nevoie politistii, precum si despre aprobarea unui Statut al politistului, care sa includa mentiuni cu privire la asigurarea medicala si salarizare.

Seful Executivului a subliniat ca este necesar un Statut al politistului, elaborat impreuna cu reprezentantii structurilor asociative ale acestora, si care sa defineasca foarte clar drepturile si aspectele specifice acestei profesii. Un aspect important s-a referit la modificarile ce trebuie facute cu privire la asigurarea medicala, astfel incat aceasta sa fie in concordanta cu riscurile pe care le presupune profesia de politist.

De asemenea, prim-ministrul Tudose a aratat ca intelege solicitarile sindicatului cu privire la dotarile de care au nevoie politistii si va prezenta in scurt timp o solutie, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne, si care sa tina cont de constrangerile bugetare.

In ceea ce priveste necesarul de personal, premierul a mentionat ca rolul Comitetului interministerial constituit joi, printr-o Ordonanta adoptata de Guvern, este tocmai acesta de a audita posturile din administratie, inclusiv pe cele din politie, si de a veni cu solutii astfel incat in fiecare domeniu sa existe eficienta a personalului. Totodata, prim-ministrul s-a aratat deschis la propunerea reprezentantilor Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania de a flexibiliza modul si perioada de scolarizare a agentilor de politie astfel incat promovarea in cariera sa se faca treptat si sa se bazeze si pe activitatea practica la locul de munca.

Nu in ultimul rand, prim-ministrul Tudose a transmis reprezentantilor sindicatului politistilor ca a cerut ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, o analiza si solutii cu privire la solicitarea lor de majorare a salariilor.

Reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania au multumit pentru deschidere si au aratat ca este prima data cand un prim-ministru ii invita la discutii si se apleaca asupra problemelor cu care se confrunta.

 

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

0 comentarii2751 vizualizări24 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0