Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Procuratura - STAREA INFRACTIONALA IN B-N IN LUNA APRILIE 2011.

            In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna aprilie 2011, un numar de 425 cauze penale, dupa cum urmeaza:

                  -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud-33 cauze;

                  -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita-290 cauze;

                  -Parchetul de pe langa judecatoria Nasaud-43cauze;

                  -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean-59 cauze.

            Dintre acestea, intr-un numar de 72 cauze s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitorii, a unui numar de 101 inculpati.

            Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evazi-une fiscala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

           -PARASCA GHEORGHE STEFAN-arestat-pentru comiterea in-fractiunii de omor calificat, constand in faptul ca la data de 18/19 ianuarie 2011, fiind in stare de ebrietate si intorcandu-se acasa, i-a aplicat multiple lovituri mamei sale B.M., pe care a gasit-o sub influenta bauturilor alcoolice. I-a cauzat leziuni corporale ce i-au cauzat decesul, victima fiind gasita decedata, la locuinta sa, dupa doua zile.

          -MANOLACHE FLORIN(arestat) si BANICIOIU ALEXANDRU AUGUSTIN-pentru comiterea unor infractiuni de santaj, talharie si lipsire de libertate, constand in faptul ca in perioada 2010-februarie 2011, prin amenintare si violenta si respectiv lipsire de libertate, au sustras bunuri si bani de la partea vatamata B.C.B.I., cauzand-i prejudicii importante, unele sume de bani fiind pretinse cu titlu de "dobanda" urmare unei tranzactii anterioare de natura civila.

          -JARDA STEFAN-pentru comiterea unor infractiuni de vatamare corporala grava si port ilegal de arma alba(cutit), constand in faptul ca la data de 29 ianuarie 2011, aflandu-se intr-un local public, i-a aplicat pe fondul unor discutii contradictorii, o lovitura, cu un cutit, partii vatamate D.A., cauzandu-I leziuni corporale vindecabile in termen de 24-25 zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii.

 

           S-a aplicat amenda administrativa-urmare scoaterii de sub urma-rire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni- in 101 cauze, fata de 104 inculpati.

           In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire penala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

           In aceiasi perioada, s-a solicitat instantelor de judecata, luarea masurii arestarii preventive fata de 7 inculpati, din acestea 6 solicitari de arestare fiind admise,  iar 1 cerere fiind respinsa.  

           S-a depus 1 cerere de autorizare a unei perchezitii domiciliare, care a fost admisa.

           De asemenea, s-au formulat 11 cereri de interceptare ori inregis-trare a unor convorbiri telefonice sau comunicari, care au fost admise.

 

 

 

                                                  Purtator de cuvant,

                                                   PROCUROR

                                         - sef sectie urmarire penala -

                                                Singeorzan Angela

0 comentarii2898 vizualizări29 aprilie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0