Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
09 decembrie - Ziua Internationala Anticoruptie.

Data de 9 decembrie, declarata de Organizatia Natiunilor Unite Ziua Internationala Anticoruptie, reprezinta un prilej pentru oamenii din intreaga lume de a constientiza impactul negativ  al acestui fenomen asupra cetatenilor si a societatii. Cu aceasta ocazie, Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne isi reafirma angajamentul de a continua eforturile de prevenire si combatere a coruptiei in randul personalului ministerului. 

Potrivit primului Raport anticoruptie al Uniunii Europene (UE), fenomenul coruptiei produce economiei Uniunii Europene un prejudiciu anual de 120 de miliarde euro, reprezentand 1% din PIB-ul Uniunii.

Coruptia impiedica dezvoltarea economica, submineaza increderea cetatenilor in institutiile si procesele democratice, altereaza buna gestiune a banilor publici si atenteaza astfel la ordinea sociala, punand in pericol capacitatea statului de a asigura drepturi si libertati egale cetatenilor sai. Altfel spus, coruptia ne afecteaza pe toti si slabeste respectul pentru lege.

Astfel, data de 9 decembrie reprezinta un prilej pentru a ne aminti ca trebuie sa ne asumam lupta pentru prevenirea si combaterea coruptiei la nivel individual. O societate curata nu poate deveni realitate fara respectarea principiilor etice, a transparentei si a responsabilitatii propriilor actiuni. Sunt valorile asupra carora ar trebui ca impreuna, dar si fiecare in parte, sa veghem vigilenti. Tocmai de aceea, este nevoie de un efort comun pentru prevenirea si combaterea practicilor corupte.

Directia Generala Anticoruptie, prin Serviciul Judetean Anticoruptie Bistrita-Nasaud, doreste atragerea cetatenilor si a functionarilor onesti din M.A.I. in lupta cu acest flagel, precum  si responsabilizarea acestora, in sensul de a lua atitudine si de a sesiza Directia Generala Anticoruptie de fiecare data cand iau cunostinta despre implicarea unui lucrator M.A.I. ori functionar public in fapte de coruptie.

Cu prilejul Zilei Internationale Anticoruptie, Directia Generala Anticoruptie isi reafirma intoleranta fata de faptele de coruptie savarsite de personalul Ministerului Afacerilor Interne si incurajeaza un comportament corect care sa corespunda moto-ului nostru institutional "Integritate pentru credibilitate". Cetatenii pot sesiza faptele de coruptie la Linia Telverde anticoruptie 0800.806.806, apel gratuit din orice retea fixa sau mobila, la numarul de telefon al Serviciului Judetean Anticoruptie Bistrita-Nasaud - 0263-203167 sau prin e-mail la adresa bistrita.dga@mai.gov.ro.

 

IA ATITUDINE! SPUNE SI TU NU CORUPTIEI!

0800.806.806

 .


SERVICIUL JUDETEAN ANTICORUPTIE BISTRITA-NASAUD

 

0 comentarii2709 vizualizări08 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0