Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Comunicatul Institutiei Prefectului judetului Bistrita Nasaud impune unele lamuriri.

Legiuitorul a stabilit doua conditii cumulative pentru organizarea referendumului, respectiv:

1. nesocotirea de catre primarul orasului Singeorz Bai  a intereselor generale ale colectivitatii locale sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin;

2. Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Inca de la inceput,  facem cunoscut opiniei publice ca,  Prefectul judetului Bistrita Nasaud nu a analizat indeplinirea in cauza a conditiilor privind organizarea referendumului.

Fata de acest aspect, invederam  ca nu exista urmatoarele inscrisuri doveditoare:

1.Ordinul Prefectului judetului Bistrita Nasaud privind desemnarea persoanelor in vederea constatarii numarului total de semnaturi pentru organizarea referendumului local pentru demiterea primarului orasului Singeorz Bai;

2.Procesul verbal al comisiei stabilite la pct.1 din care sa rezulte indeplinirea conditiilor privind numarul necesar de semnaturi,  cu indicarea filelor si a pozitiilor in care s-au constatat omisiuni la una sau mai multe rubrici, date incomplete sau indescifrabile;

3.Referatul privind analiza si indeplinirea in cauza a conditiilor privind  nesocotirea de catre primarul orasului Singeorz - Bai a intereselor generale ale colectivitatii locale sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin.

Facem precizarea ca, procedura privind organizarea referendumului s-a desfasurat sub semnul ambiguitatii, indoielii, netransparentei, necunoasterii procedurilor legale impuse de legiuitor.

Din cuprinsul documentelor comunicate in cadrul procedurii rezulta fara urma de indoiala declinarea competentelor intre Institutia Prefectului judetului Bistrita Nasaud si Comisia pentru organizarea referendumului.

Dimensiunea absurdului a depasit nivelul ratiunii in momentul in care  Institutia Prefectului a stabilit in sarcina Comisiei obligatia privind " efectuarea propriilor verificari in vederea luarii deciziei privind organizarea sau nu a referendumului local pentru demiterea primarului orasului Singeorz - Bai "  iar Comisia a stabilit ca aceasta competenta revine Prefectului.

In acest fel, nici Prefectul judetului Bistrita Nasaud si nici Comisia nu au analizat indeplinirea in cauza a conditiilor privind organizarea referendumului.

Contrar celor sustinute de catre Institutia Prefectului judetului Bistrita Nasaud, ordinul emis de catre aceasta nu a fost motivat.

Nici pana la acest moment nu cunoastem motivele pentru care se solicita organizarea referendumului. Institutia Prefectului nu ne-a comunicat motivele invocate de locuitorii orasului Singeorz - Bai.

Totodata,  aceasta ne-a privat de posibilitatea de a formula aparari fata de acuzatiile aduse.

De asemenea, Institutia Prefectului a refuzat in mod nejustificat comunicarea listei de semna turi necesare pentru organizarea referendumului.

          Mai mult decat atat,  in cadrul procedurii a fost emis un proces verbal de constatare, inexistent la momentul constituirii Comisiei. Acest act are un numar de inregistrare mai mic decat numere din ziua precedenta si cu 250  mai mult fata de cele emise in cadrul procedurii din data de 26.09.2017.  Acest act  nu a fost individualizat in cuprinsul ordinului contestat si  va face obiectul unei  expertize de specialitate.

 

Cu deosebit respect,

 

avocat

Gaftone George

 

0 comentarii2765 vizualizări14 februarie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0