Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Intrevederea premierului Viorica Dancila cu Familia Regala a Romaniei.

Premierul Viorica Dancila a participat astazi la un pranz de lucru, la Palatul Elisabeta, oferit de  Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, si Alteta Sa Regala Principele Radu. Aceasta a fost prima intalnire a prim-ministrului cu Familia Regala a Romaniei, de la preluarea mandatului. 

Seful Executivului a invitat Familia Regala ca, in parteneriat cu Guvernul, sa contribuie la promovarea Romaniei in plan international, in contextul marcarii Centenarului, in acest an, si al preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene. "Imi doresc sa cresc dimensiunea europeana a Guvernului pe care il conduc. Anul viitor Romania va prelua presedintia Consiliului UE, un moment esential pentru tara noastra. Anul acesta sarbatorim Centenarul, un context unic in care trebuie sa ne unim toti eforturile pentru a promova Romania si pentru a-i uni pe romani. M-as bucura sa va alaturati acestor demersuri si impreuna sa gasim caile prin care sa promovam Romania in perspectiva celor doua momente esentiale: Anul Centenar si prelurea presedintiei Consiliului UE", a subliniat premierul Viorica Dancila.

Seful Executivului a transmis aprecierea sa fata de reperele morale, eforturile si indemnurile pe care Casa Regala le-a promovat cu staruinta in societatea romaneasca, pentru a face ca Romania sa fie respectata in Europa si in intreaga lume. "Unul dintre  obiectivele principale pe care Casa Regala le-a urmarit a fost ideea de reconciliere nationala in jurul unor deziderate la care aspira toti romanii. Este un obiectiv care ar trebui sa reuneasca intreaga clasa politica, dincolo de partizanatele sau interesele politice conjuncturale", a punctat primul-ministru. 


.


Premierul Viorica Dancila: Voi continua consultarile cu asociatiile pacientilor cu boli rare, iar la final voi veni cu un pachet de masuri care sa raspunda problemelor semnalate
Prim-ministrul Viorica Dancila si mai multi membri ai cabinetului s-au intalnit astazi cu reprezentanti ai asociatiilor de sprijin pentru persoanele cu tulburari din spectrul autismului, prima dintr-o serie de intalniri pe care seful Executivului le va avea in perioada urmatoare cu asociatiile care apara drepturile pacientilor cu boli rare.La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. "Sunt aici, impreuna cu colegii mei, pentru asculta problemele pe care le intampinati si pentru a gasi impreuna solutii. Vom continua aceasta serie de consultari, iar la final vom propune un pachet de masuri care sa raspunda acestor probleme, sa ajute la integrarea in societate semenilor nostri. Vrem sa lucram impreuna pentru a face mai buna viata copiilor si a adultilor cu dizabilitati", a subliniat premierul Dancila. In discutiile avute astazi au fost punctate de catre reprezentantii asociatiilor problemele legate de finantarea terapiilor de care au nevoie copiii si adultii afectati de tulburari din spectrul autismului, precum si a centrelor si asociatiilor care le apara drepturile, asigurarea de servicii integrate de sanatate, educatie si asistenta sociala si despre necesitatea infiintarii unei baze de date nationale privind persoanele afectate de tulburari din spectrul autismului si serviciile de care au nevoie. Toate problemele semnalate si propunerile reprezentantilor asociatiilor vor fi analizate, urmand sa primeasca, in scurt timp, raspunsuri punctuale din partea Guvernului. 


Contact:Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro 

0 comentarii3136 vizualizări23 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0