Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Avem datoria sa omagiem Centenarul Marii Uniri.

Premierul Viorica Dancila a convocat astazi, la Palatul Victoria, primul Comitet interministerial dedicat pregatirii Centenarului."Unitatea trebuie sa fie cuvantul cheie in Anul Centenarului. Toti cei care doresc sa se implice si sa aduca plus valoare proiectelor dedicate celebrarii Centenarului Marii Uniri sunt bineveniti. Impreuna, societate civila, Parlament, Presedintie, Casa Regala, Guvern avem responsabilitatea si datoria sa omagiem momentul istoric al formarii Romaniei moderne, sursa valoroasa de inspiratie pentru viitorul european si euroatlantic al tarii noastre", a subliniat seful Executivului.

La reuniunea de astazi au participat viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, consilierul prezidential Sergiu Nistor, Ecaterina Andronescu, presedintele Comisiei parlamentare pentru Centenar, Radu Preda, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Liliana Turoiu, presedintele Institutului Cultural Roman. Inca de la preluarea mandatului, pentru a sublinia importanta pregatirii Centenarului, prim-ministrul Viorica Dancila a ridicat nivelul de reprezentare in acest comitet interministerial de la nivelul de secretar de stat la cel de ministru.

Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a prezentat astazi, la solicitarea premierului, o analiza a stadiului proiectelor incluse in Programul Centenar si un document programatic privind Strategia aniversarii Centenarului Marii Uniri, care va fi definitivat pana la urmatoarea intalnire a Comitetului interministerial, pe baza propunerilor tuturor partilor implicate.

Primul-ministru a apreciat ca acest program este o oportunitate pentru promovarea Romaniei in lume, atat din perspectiva istorica, cat si din cea a valorilor umane, prin desemnarea unor ambasadori ai Centenarului, personalitati care s-au remarcat in diferite domenii. Lista ambasadorilor Centenarului va fi definitivata pe baza propunerilor celor implicati in pregatirea aniversarii Marii Uniri.

O noua reuniune a Comitetului interministerial va avea loc in urmatoarele doua saptamani.

 

  

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

0 comentarii3017 vizualizări07 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0