Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 Mai 2021 - 14587
Politisti cercetati pentru fapte de coruptie.

Joi, 15 martie a.c., ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bistrita-Nasaud, cu sprijinul Serviciilor Judetene Anticoruptie Cluj, Maramures si I.P.J. Bistrita - Nasaud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, au procedat la punerea in executare a unui numar de 3 mandate de perchezitie domiciliara, una dintre locatii fiind sediul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

Perchezitiile domiciliare au fost necesare in vederea strangerii de probe in intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud in care sunt cercetati 2 agenti de politie pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In sarcina celor doi politisti s-a retinut ca, in timpul exercitarii atributiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor in trafic la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu lua masurile legale care se impun, acestia pretindeau si primeau diferite sume de bani (intre 50 lei si 300 lei) sau alte foloase de la conducatorii auto care incalcau dispozitiile legale.

 Una dintre fapte a fost comisa de catre cei doi in legatura cu neindeplinirea atributiunilor de serviciu, respectiv in scopul de a nu lua masurile legale pentru evitarea tragerii la raspundere penala a unei persoane pe care au surprins-o in flagrant in timp ce sustragea carburant din rezervorul autovehiculului pe care il conducea, autovehicul proprietate al unei societati comerciale la care respectiva persoana era angajat. De la aceasta persoana cei doi politisti au pretins si primit aproximativ 20-30 litri motorina si suma de 200 lei.

In urma efectuarii perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe agende cu insemnari si inscrisuri de interes pentru cauza si diferite sume de bani.

Acestia au fost condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru audieri. Procurorul a dispus pentru unul dintre acestia masura retinerii pentru 24 ore, iar cealalta persoana este cercetata in stare de libertate.

Ofiterii D.G.A. - S.J.A. Bistrita-Nasaud au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Centrului Operational 3 - Cluj, Directiei Operatiuni Speciale - Brigada Operatiuni Speciale Cluj-Napoca, precum si a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

  

                      BIROUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

0 comentarii3423 vizualizări16 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0