Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 18 Mai 2021 - 14587
Noi programe de formare profesionala care se vor organiza de A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud in anul 2018.

Pentru a veni in sprijinul agentilor economici si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din judetul Bistrita - Nasaud, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud si-a completat oferta initiala de programe de formare profesionala propuse sa fie organizate in anul 2018, prin introducerea a trei noi programe in meseriile de "electrician in constructii", "lacatus mecanic de intretinere si reparatii" si "sudor". Oferta initiala de programe de formare profesionala a A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud prevedea organizarea a 37 de programe de formare profesionala, care sa cuprinda 601 de someri, in 26 de ocupatii:

- Administrator pensiune turistica ; - Agent de securitate; - Baby sitter; - Bucatar; - Coafor; - Comunicare in limba engleza; - Contabil; - Cosar; - Dulgher (exclusiv restaurator); - Formator; - Frizer; - Ingrijitor batrani la domiciliu; - Inspector/referent resurse umane; -Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze; - Lucrator comercial; - Lucrator calificat in culturi de camp si legumicultura; - Lucrator in structuri pentru constructii; - Machior; - Mecanic auto; - Manichiurist; - Maseur; - Ospatar(chelner); - Patiser; - Presator mase plastice; - Specialist in domeniul SSM; - Stilist protezist de unghii.

 

Cele trei noi programe de formare profesionala de calificare in meseriile de "electrician in constructii", "lacatus mecanic de intretinere si reparatii" si "sudor" au o  durata de 5 luni,  o programa de pregatire de 720 de ore, iar nivelul studiilor pentru a participa la curs este de minim 10 clase.

Pe langa aceste programe de formare profesionala, la propunerea Agentiei Nattionale pentru Ocuparea Fortei de Munca, A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud doreste sa organizeze in acest an, un curs de initiere de: "competente cheie - comunicare in limba romana", cu o durata de 80 de ore. Cursul se va adresa persoanelor care nu au absolvit invatamantul obligatoriu, o mare parte din aceste persoane fiind beneficiare de ajutor minim garantat de stat (ajutor social -Legea 416/2001). De asemenea, Serviciul de Probatiune Bistrita - Nasaud aflat in subordinea Ministerului Justitiei, va putea recomanda persoane aflate in propria evidenta pentru includerea in acest program de formare. In acest sens, intre Serviciul de Probatiune Bistrita - Nasaud si A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud a fost incheiat un Protocol de Colaborare care are drept scop intarirea gradului de siguranta comunitara si reintegrarea sociala a persoanelor care au savarsit infractiuni si se afla in evidenta Serviciul de Probatiune Bistrita - Nasaud.

Toate programele de formare profesionala enumerate mai sus sunt organizate gratuit pentru somerii aflati in baza de date a A.J.O.F.M. B - N.

Informatii complete privind inscrierea la un program de formare profesionala, precum si detalii privind data de incepere a fiecarui program, pot fi obtinute de la sediul Centrului de Formare Profesionala din cadrul A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud, din  Bistrita, strada Garii, nr. 2 - 4, etaj ll, telefon 0263 - 236296.

 

 

 

 

Cu stima,

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

 

0 comentarii3332 vizualizări28 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0