Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 24 Februarie 2024 - 14587
Reuniunea conducerii Comisiei Nationale pentru trecerea la moneda euro.

In 4 aprilie 2018, a avut loc reuniunea conducerii Comisiei Nationale pentru trecerea la moneda euro la care au participat co-presedintii si vice-presedintii acesteia. In data de 28 martie 2018 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta nr.24/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro.

Avand in vedere importanta acestui obiectiv national, conducerea comisiei s-a reunit de urgenta pentru a aproba Regulamentul de Organizare si Functionare, precum si ordinea de zi si problematica ce urmeaza sa fie discutata in prima sedinta a Comisiei Nationale.

In cadrul reuniunii, prim-ministrul Viorica Dancila a apreciat acordul si angajarea Academiei Romane si BNR in dificila sarcina ca impreuna cu Guvernul sa asigure conducerea Comisiei Nationale si realizarea Planului National de adoptare a monedei euro.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat ca prin Ordonanta de Urgenta nr.24/2018 s-a stabilit o periodicitate bilunara pentru lucrarile Comisiei Nationale si in acest sens este necesar un efort conjugat al Guvernului, Academiei Romane, BNR si al Comisiei Nationale de Prognoza, care asigura Secretariatul Comisiei Nationale, pentru a avea dezbateri de substanta si eficienta maxima.

Prima sedinta urmeaza sa aiba loc pe data de 12 aprilie 2018. Ordinea de zi pentru prima sedinta a Comisiei Nationale aprobata de conducere va avea ca subiect central de dezbatere: diagnoza criteriilor de convergenta pentru adoptarea monedei euro.

In cadrul reuniunii conducerii Comisiei Nationale s-a aprobat si Regulamentul de Organizare si Functionare prin care se stabilesc atributiile grupurilor de lucru tematice si documentele care trebuie sa fie finalizate de Comisia Nationala:

a) Declaratia politica de asumare a Calendarului de intrare a Romaniei in Mecanismul unic de supraveghere si de intrare in zona euro si a Planului national de adoptare a monedei euro;

b) Proiectul Planului national de adoptare a monedei euro;

c) Raportul de prezentare a situatiei actuale din punctul de vedere al criteriilor de convergenta si de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro.

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

 

0 comentarii2772 vizualizări05 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0