Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Festivalul folcloric "De Ispas la Nasaud".

Primaria orasului Nasaud, reprezentata prin primar Mircea Romocea, are deosebita placere de a va invita la activitatile din cadrul Festivalului folcloric "De Ispas la Nasaud", eveniment ce se va desfasura in orasul Nasaud, in perioada 17-18 mai 2018. Evenimentul isi propune sa aduca un omagiu deosebit cu ocazia comemorarii Centenarului Marii Uniri si sa pastreze renumele de "patrie a costumului popular" printr-o manifestare folclorica de exceptie, Primaria si Consiliul local Nasaud fiind sustinute in acest demers de Consiliul Judetean Bistrita - Nasaud, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Casa de cultura "Liviu Rebreanu" Nasaud si Centrul judetean pentru cultura Bistrita - Nasaud.   

            Evenimentul, cuprins in Zilele orasului Nasaud, aflate la cea de-a XVII-a editie, isi doreste sa dea o insemnatate aparte sentimentului de mandrie nationala, sa constientizeze sentimentul de apartenenta patriotica, punand in valoare momentul Marii Uniri Nationale si "unind" artisti care reprezinta toate zonele culturale ale tarii sub umbrela unui spectacol centenar de o valoare artistica deosebita, adresat tuturor categoriilor de varsta.

Orasul Nasaud si-a capatat faima de "patrie a costumului popular" in urma evenimentului organizat anul trecut, cu ocazia Zilei Costumului Popular, cand, in data de 14 mai 2017, a reusit sa inscrie doua Recorduri mondiale dedicate portului traditional: cea mai mare adunare de oameni imbracati in costum popular, avand 9643 persoane, si cel mai mare joc traditional romanesc, cu 9506 persoane. Imaginile din timpul paradei si a jocului de pe stadionul din localitate au fost preluate si promovate de mass-media si de factorii cu interes in domeniul turistic, din tara si strainatate.

            Va invitam cu drag sa luati parte la acest eveniment!   

 

Cu stima,  

         Primarul orasului Nasaud,                                                

             Mircea Romocea                                                                             

 

 

 Intocmit,                                                                                                                                                                                                   Gabriela Onul - director CNIPTN                                                                                                                                                                              

0 comentarii2870 vizualizări14 mai 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0