Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Premierul Dancila a solicitat, de urgenta, un raport complet referitor la provocarea violentelor.

Prim-ministrul Viorica Dancila condamna ferm actiunile violente produse in Bucuresti, vineri seara, desfasurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestatii civice. Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arata ca violentele au fost provocate gradual de catre grupuri de persoane bine organizate, care au atacat fortele de ordine, institutii si au distrus bunuri publice, in scopul declansarii unui conflict intre persoanele care manifestau pasnic si fortele de ordine, prin vulnerabilizarea autoritatii statului.

In acest moment, Guvernul asteapta ca institutiile abilitate sa desfasoare toate anchetele necesare, astfel incat cei vinovati de actiunile violente sa fie trasi la raspundere.

Totodata, premierul Viorica Dancila a cerut, in aceasta dimineata, Serviciului Roman de Informatii un raport complet, in regim de urgenta, referitor la persoanele care au pregatit si provocat violentele, precum si la modul in care au actionat institutiile statului roman cu atributii in furnizarea de date si informatii cu privire la intentiile de deturnare a actiunilor publice de protest.

Din pacate, violentele stradale sunt insotite de o serie de declaratii ale unor lideri politici care incearca sa exploateze in folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzatii la adresa fortelor de ordine si institutiilor statului si prin incitarea populatiei impotriva acestora.

Facem apel la mai multa responsabilitate in declaratii publice si la renuntarea la folosirea unor evenimente regretabile in scop electoral. 

Premierul Viorica Dancila respecta dreptul cetatenilor de a manifesta si de a-si exprima opiniile in public si considera ca acest drept nu trebuie sub nicio forma sa fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea in societate.

 

 

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

1 comentariu2632 vizualizări11 august 2018
rss 2.0
rss 2.0