Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 25 Februarie 2024 - 14587
Mare succes pentru Caravana "Aleg sanatos, aleg Produs in Bistrita-Nasaud!"

Sambata, editie speciala a targului de produse locale. Campania de promovare a produselor agroalimentare, organizata de Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud" si Directia pentru Agricultura Bistrita-Nasaud, include activitati menite sa sublinieze importanta consumului de produse locale traditionale pentru sanatate si comunitate, sa incurajeze productia agro-alimentara nationala, sa sustina produsele autohtone de calitate si necesitatea imbunatatirii statutului producatorului roman in lantul alimentar scurt.

Evenimentele se vor incheia cu o editie speciala a Targului "Produs in Bistrita-Nasaud", sambata, 13 octombrie, in Piata Centrala, langa Biserica Evanghelica. Intr-un decor inedit, realizat cu sprijinul Euforia Floral Boutique - de asemenea Produs in Bistrita-Nasaud, vor intra in scena gusturi si arome deosebite - paine si produse de panificatie traditionale, toate coapte in cuptor la foc de lemne, branzeturi naturale de la poalele Muntilor Calimani, paste si inghetata dupa reteta bunicilor, uleiuri presate la rece, miere si produse apicole, siropuri si dulceturi parfumate din Pasul Tinuta, legume proaspete si naturale de Monor - acompaniate de creatii colorate, traditionale sau de inspiratie traditionala, pentru a crea un spectacol complet. Cu ocazia acestui targ, Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud" lanseaza concursul Darul de Craciun. Fiecare dintre persoanele care achzitioneaza produse de minim 10 lei, de la producatorii/ artizanii locali, la targurile de sambata, Targul de 1 Decembrie si Targul de Craciun, incepand de maine si pana in 16 decembrie, vor primi cupoane aferente valorii produselor achizitionate, urmand ca cei care au colectat, pana la 16 decembrie, cele mai multe cupoane, sa castige Cosuri de Craciun "Produs in Bistrita-Nasaud".

Campania dedicata Zilei Nationale a Produselor Agroalimentare Romanesti a debutat miercuri, 10 octombrie 2018 cu Caravana "Aleg sanatos, aleg Produs in Bistrita-Nasaud!", realizata cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean, extrem de bine primita de copii, tineri si cadre didactice. Pe parcursul celor 3 zile, Caravana a poposit la: Bistrita - Scoala Gimnaziala nr. 4, Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare", Liceul Tehnologic Agricol, Nasaud - Colegiul National "George Cosbuc", Beclean - Liceul Tehnologic Agricol. Invitatii speciali ai acestor evenimente au fost: Cotu Ioan Grigore - produse apicole, Gelateria Aniela - inghetata artizanala, Ioan Simionca - Legume de Monor, Costi Bucnaru - bunatati din Pasul Tihuta, Grigore Creta - branzeturi de la poalele Muntilor Calimani, Saveta Ban - cuptorul de altadata, Dinu Plesa - uleiuri presate la rece, Bodiu Florentin - cosul cu legume de Dumitra. Cu un limbaj savuros si prietenos acestia au servit drept exemple de urmat pentru mai tinerii lor viitori colegi, au dat un imbold pentru un stil de viata sanatos si pentru sustinerea economiei locale. Cat despre Liceul Tehnologic Agricol din Beclean - producator de legume - a fost o adevarata lectie deschisa despre autentic si traditional. Mai mare dragul sa inveti acolo!

0 comentarii3143 vizualizări12 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0