Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Veteranilor de Razboi - 11 Noiembrie.

In aceasta zi cu incarcatura simbolica, ne cinstim eroii, care au rescris istoria Romaniei si au pus sacrificiul personal in slujba binelui natiunii. In urma cu 100 de ani,  la 11 Noiembrie 1918, ora 11, se semna Armistitiul intre Puterile Antantei si Germania, act care punea capat Primului Razboi Mondial. Sacrificiul ostasilor romani a facut posibila Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, obiectiv national care a schimbat istoria tarii noastre. Peste putin timp vom sarbatori Centenarul Marii Uniri. Intreaga noastra recunostinta eroilor care au contribuit la cladirea Romaniei Mari!

Gandurile noastre de consideratie se indreapta, de asemenea, catre veteranii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care au aparat cu patriotism, barbatie si mult curaj valorile si interesele nationale. 

Tot astazi ii cinstim pe militarii romani prezenti in ultimii ani in teatrele de operatii internationale, sub mandat NATO, ONU, OSCE sau UE. Este noua generatie de invingatori. Au avut si au un rol important in mentinerea pacii si securitatii in zone de conflict, recunoscut de partenerii externi, au sprijinit populatiile locale sa isi ia soarta in propriile maini si sa aiba o viata mai buna, au consolidat increderea aliatilor in Romania si au adus mult prestigiu tarii noastre - de asemenea, cu sacrificii din partea lor si a familiilor. Ne gandim astazi cu multa compasiune la familiile care au pierdut in misiuni fiul, sotul, tatal sau pe cineva drag. Omagiul nostru celor 29 de eroi care au dovedit sacrificiul suprem. Celor raniti in misiuni, le dorim putere si sanatate, iar celor aflati in teatrele de operatii, sa se intoarca cu bine acasa!

In numele meu si al Guvernului Romaniei, imi exprim recunostinta fata de veteranii romani! Sunt mandra ca fac parte din poporul cu astfel de eroi ! La multi ani, Romania! 

 

Viorica Dancila,

Prim-ministru al Romaniei.

 

0 comentarii2786 vizualizări11 noiembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0