Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Cercetasi Bistriteni "Salveaza Viata"
Prin intermediul proiectului SOS: Viata - Fundatia Cercetasii Bistriteni si-a propus pentru acest an desfasurarea unor activitati pentru cultivarea interesului copiilor fata de protejarea mediului inconjurator si necesitatea adoptarii unui comportament adecvat imbunatatirii relatiei om-natura.

In acest sens s-a desfasurat o prima activitate de ecologizare si vopsire a banciilor de la partenerii cercetasilor bistriteni (olegiul Tehnic "Infoel" si Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba"). Aceasta a avut loc in perioada 26-27 mai 2011 la Colegiul Tehnic "Infoel" si Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba". Implicati in proiect au fost si elevii voluntari de la cele 2 unitati de invatamant care au amenajat si un spatiu verde prin plantarea unor arbusti ornamentali.
Pentru luna iunie sunt prevazute in proiect desfasurarea a inca 2 activitati. Prima dintre acestea, "Un parc mai curat .. un loc mai placut", va avea loc in 3 iunie si consta atat in igienizarea si vopsirea bancilor din Parcul Municipal cat si o actiune de ecologizare a malului raului Bistrita, pe o distanta de 300 m. Aceasta activitate este la a zecea editie. Cea de a doua activitate denumita T.E.T.A. (teren, energie, transport, aer) va fi o provocare adresata elevilor de liceu din municipiu. Acestia vor realiza un material foto-video, power-point pe tema data. Se vor puncta: ingeniozitatea, incadrarea in timp (3 min.), promovarea unei atitudini pro-natura si dezvoltare durabila. Concursul se va desfasura in Sala de Consiliu a Primariei Bistrita, in data de 6 iunie ora 14.
Proiectul va fi continuat si in toamna acestui an printr-o serie de activitati de educatie "Pro-Mediu".
Proiectul SOS Viata - al Fundatiei "Cercetasii Bistriteni" este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si beneficiaza de cofinantare de la bugetul local in domeniul protectiei mediului din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.

Prof. Sidor Costinasi,
Presedintele Fundatiei

0 comentarii3059 vizualizări01 iunie 2011




rss 2.0
rss 2.0